Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν πάθει βλάβη το πιο μικρό εξάρτημα

Όταν πάθει βλάβη το πιο μικρό εξάρτημα
Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 - 09:58
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς ένα χρόνο ο Ολυμπιακός άρχιζε, ουσιαστικά, προετοιμασία για τη σεζόν 2019/20. Μετά από ένα διήμερο για τις καθιερωμένες αιματολογικές, εργομετρικές και άλλες εξετάσεις, σαν σήμερα οι ερυθρόλευκοι έμπαιναν μαζί στα γήπεδα του Ρέντη και προπονούνταν ως γκρουπ. Μάλιστα, η αρχή είχε γίνει με διπλές προπονήσεις και ο Μαρτίνς με ένα άτυπο δικό του... lockdown, είχε «μαντρώσει» τους παίκτες για μερικές μέρες στο προπονητικό κέντρο.

Δεν είναι απίστευτο; Για σκεφτείτε το λίγο. Πριν από ένα χρόνο άρχιζε η σεζόν για τον Ολυμπιακό την οποία η πανδημία έκανε να διαρκέσει ήδη 12 μήνες και συνεχίζουμε. Θα φτάσει τουλάχιστον ως τους 14 μήνες. Και βλέπουμε από το πως θα τα πάνε οι ερυθρόλευκοι στη ρεβάνς με τη Γουλβς... Ότι ο Ολυμπιακός, ένα χρόνο μετά, συνεχίζει ακάθεκτος και αποδίδει όπως απέδωσε στην Τούμπα συνιστά ένα μικρό... θαύμα. Θαύματα αποκαλούνται όλα όσα δεν εξηγούνται με τη λογική.

Εδώ βεβαίως, υπάρχει εξήγηση. Και συνοψίζεται στις ακόλουθες λέξεις: ικανότητα, δουλειά, γνώση. Δε θέλει πολύ κάτι πολύ καλό να εξελιχθεί σε κάτι πολύ κακό και η σεζόν που άρχισε με προπονητή τον Μπέσνικ Χάσι θα πάντα είναι εκεί για να μας το υπενθυμίζει... Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που είναι σήμερα, πολύ απλά, επειδή η διοίκηση των ερυθρόλευκων επέλεξε τους καλύτερους. Όχι, μόνο, παίκτες. Τους καλύτερους σε κάθε τομέα. Προπονητή, βοηθούς προπονητή, προπονητές φυσικής κατάστασης, ανθρώπους για την αποκατάσταση των παικτών, αναλυτές κτλ.

Εμείς βλέπουμε την τελική εικόνα, τον Βαλμπουενά να πασάρει και τον Ελ Αραμπί να σκοράρει. Ναι, αλλά πως φτάνουν εκείνοι σ' αυτό το σημείο; Ποιός τους προπονεί καλά; Ποιός τους ξεκουράζει καλά; Ποιός τους προφυλάσσει όταν το έχουν ανάγκη; Υπάρχει μια ολόκληρη καθημερινότητα στο Ρέντη. Δουλειά, δουλειά και ξανά δουλειά. Συνήθως από το πρωί ως το βράδυ για πολύ κόσμο. Η απόδοση της ομάδας οφείλεται, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στη δουλειά εκείνων, όχι μόνο στο ταλέντο των παικτών. Ταλέντο και μάλιστα πολύ είχαν οι περισσότεροι παίκτες της σεζόν Χάσι αλλά δεν είδαμε τίποτα.

Οι πιο άρτιες μηχανές αποτελούνται από πολλά εξαρτήματα. Κανείς δεν προσέχει ή δεν εκτιμά τη δουλειά των πιο μικρών εξαρτημάτων μέχρι τη στιγμή που παθαίνουν βλάβη και αρχίζουν οι δυσλειτουργίες...

Διαβάστε επίσης

La Liga και La... Super Liga

La Liga και La... Super Liga

Η... τελευταία ευκαιρία της Σούπερ Λιγκ και μερικές αναπόφευκτες συγκρίσεις. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...