Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν έχεις ίδιο ζώδιο και ωροσκόπο

Όταν έχεις ίδιο ζώδιο και ωροσκόπο
Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020 - 10:29
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η χθεσινή μέρα στον «μαγικό» κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου ΔΕΝ μας έκανε σοφότερους. Η ΕΠΟ φρόντισε να επιβεβαιώσει εκείνους που θεωρούσαν δεδομένο ότι θα σκαρφιστεί μια δικαιολογία για να αρνηθεί να δώσει το ΟΚ ώστε να γίνουν οι ημιτελικές ρεβάνς κυπέλλου με ένα μικρό έστω ποσοστό οπαδών στην κερκίδα. Κι αυτό για να εξασφαλιστεί ένα... ποσοστό ισονομίας.

Να θυμίσω ότι τα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-ΠΑΟΚ είχαν γίνει προ lockdown και με γεμάτη Τούμπα και μισοάδειο (ως συνήθως) ΟΑΚΑ. Το γιατί υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν δεδομένο εκ των προτέρων ότι σχεδόν κάθε απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας τυχαίνει ( ... ) να μην εξυπηρετεί τον Ολυμπιακό αλλά συνήθως τον ΠΑΟΚ είναι απορίας άξιο και αφορμή για να... ψαχτούν στην ΕΠΟ.

Προσωπικά δεν είμαι κακοπροαίρετος.

Νομίζω είναι σύμπτωση που επαναλαμβάνεται. Απλά ταιριάζουν καλύτερα τα ζώδια της Ομοσπονδίας μ' εκείνα του ΠΑΟΚ. Όταν κάτι πάει καλά (ή κακά) για τον ένα, πάει και για τον άλλο και αντίστροφα. Μου άρεσε και η αιτιολόγηση που διέρρευσαν από την ΕΠΟ επειδή δεν έστειλαν καν αίτημα προς την Κυβέρνηση (σε αντίθεση με τη Λίγκα) ώστε να το εξετάσει η αρμόδια υγειονομική επιτροπή. Είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΠΟ «καίγεται» περισσότερο από κάθε άλλον για το καλό και την υγεία του κοινωνικού συνόλου.

Χθες επίσης είχαμε και εκλογές στη Λίγκα. Ούτε εκείνες μας έκαναν σοφότερους. Κάποιες ομάδες που ορκίζονται σε 10 Ευαγγέλια και στις 10 εντολές ότι είναι ανεξάρτητες και δεν αποτελούν... ουρά του ΠΑΟΚ και δεν έχουν καμία σχέση μαζί του, για πολλοστή φορά συμφώνησαν με τη δική του γνώμη / ψήφο. Ούτε σ' αυτή την περίπτωση είμαι κακοπροαίρετος. Μιλάμε απλά για συμφωνία χαρακτήρων. Είχαν κάνει γνωριμία παλιά μέσω tinder κι αφού διαπίστωσαν ότι ταιριάζουν και στον ωροσκόπο, όχι μόνο στο ζώδιο, κάνουν κολλητή παρέα. Αυτό μόνο, τίποτα μεμπτό.

ΥΓ: Σοβαρά μιλώντας ο Ολυμπιακός οφείλει να παραμείνει απολύτως συγκεντρωμένος σ' αυτό που μετράει, το ποδόσφαιρο. Αφού κατάφερε να θριαμβεύσει φέτος κόντρα σε όλα αυτά που ήρθαν να τον βρουν, δεν έχει κάτι να φοβάται. Καμία εξυγίανση, καμία συμμαχία, καμία λυκοφιλία. Ο ίδιος να φροντίζει να είναι σωστός μ' αυτό που επιτάσσει το άθλημα και όλα θα συνεχίσουν να παίρνουν το δρόμο τους.

Διαβάστε επίσης

Η ψυχή και το χούι

Η ψυχή και το χούι

Το μοναδικό αληθινό ντέρμπι και τα σημαδεμένα χαρτιά. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...

Μαρινάκης 10 (χρόνια) με τόνο

Μαρινάκης 10 (χρόνια) με τόνο

Ο άνθρωπος που έχει ήδη κάνει το «συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε» σε «συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε». Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...