Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το σπουδαιότερο δεν είναι η ασίστ

Το σπουδαιότερο δεν είναι η ασίστ
Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 - 09:58
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αυτός ο Ολυμπιακός είναι τόσο άρτια δομημένος που καταφέρνει τη μία απουσία να την καλύπτει η λειτουργία του συνόλου. Ήταν εξάλλου ουκ ολίγες και φέτος οι ατυχίες με τραυματισμούς ή τιμωρίες παικτών στις οποίες ο Μαρτίνς κλήθηκε και κατάφερε να σκαρφιστεί εναλλακτικό πλάνο. Από την άλλη, υπάρχουν παίκτες που δίνουν πράγματα στην ομάδα που δύσκολα μπορεί να δώσει στον ίδιο βαθμό κάποιος άλλος.

Π.χ. ο Βαλμπουενά. Με το που ακούς το όνομά του σκέφτεσαι: ασίστ. Λογικό είναι αυτό. Μιλάμε για κορυφαίο στην Ευρώπη φέτος στον τομέα, όχι απλά στην Ελλάδα. Κι όμως, προσωπικά το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι όταν ακούω το συγκεκριμένο όνομα, δεν είναι η ασίστ. Για μένα ο Βαλμπουενά είναι κάτι πιο δυνατό και σημαντικό από έναν τύπο που δίνει ασίστ. Αρκετές ασίστ εξάλλου μπορούν να δώσουν κι άλλοι παίκτες και στον Ολυμπιακό και αλλού. Προσωπικά εκτιμώ τον Βαλμπουενά πρωτίστως για όλα τα υπόλοιπα που δίνει στην ομάδα.

Και δίνει πράγματα και στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια. Πιο σημαντικό και από τις ασίστ του, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι αυτό το πνεύμα νικητή με το οποίο... ποτίζει το σύνολο όταν είναι στην 11άδα. Παλεύει σα... σκυλί, με όλες τις δυνάμεις που έχει, για το καλύτερο δυνατό. Δεν έχει μόνο κλάση αλλά και μαχητική διάθεση κι αυτό είναι ανεκτίμητο. Με τον Βαλμπουενά στο γήπεδο ο Ολυμπιακός αναβαθμίζεται και στον τομέα της ψυχολογίας. Γίνεται πιο διεκδικητικός και δυσκολοκατάβλητος.

Ο Ματιέ είναι αληθινός ηγέτης. Κάθε τι που κάνει, στο γήπεδο και εκτός αυτού, το επιβεβαιώνει. Δεν είναι μια ταμπέλα που απλά του έχουμε φορέσει. Είναι... βιδωμένη μόνιμα πάνω του, νομίζω γεννήθηκε μ' αυτή.

ΥΓ: Είμαι βέβαιος ότι και αυτή τη φορά, που όπως όλα δείχνουν θα απουσιάσει ο Γάλλος από το κυριακάτικο ματς με τον ΠΑΟ, ο Μαρτίνς θα κάνει το καλύτερο που μπορεί. Ποιό είναι αυτό; Μένει να το δούμε...

Διαβάστε επίσης

Η ψυχή και το χούι

Η ψυχή και το χούι

Το μοναδικό αληθινό ντέρμπι και τα σημαδεμένα χαρτιά. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...

Μαρινάκης 10 (χρόνια) με τόνο

Μαρινάκης 10 (χρόνια) με τόνο

Ο άνθρωπος που έχει ήδη κάνει το «συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε» σε «συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε». Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...