Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πάρε τους 3β. και τρέχα

Πάρε τους 3β. και τρέχα
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 - 10:53
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Αρκετά απ’ όσα είδαμε στο ματς με τον Αστέρα τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τα σοβαρά συμπεράσματα σε πρεμιέρες τα βλέπουν η μέση και το φινάλε της σεζόν και γελούν. Ούτε τον Σεπτέμβρη, ούτε τον Οκτώβρη εξάγονται ασφαλή συμπεράσματα για πρόσωπα και ομάδες.

Θέλετε να θυμηθούμε μερικά ματς του Ολυμπιακού (ειδικά) στο πρωτάθλημα πέρυσι στο πρώτο μισό της σεζόν; Δεν είναι μακριά, όλοι τα θυμόμαστε. Και ύστερα μπήκαν οι μηχανές στο φουλ και έγινε... καπνός ο Θρύλος. Στα πρώτα επίσημα ματς της σεζόν το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις τους 3β. με όποιο τρόπο και όποια εικόνα, και να... τρέξεις.

Προφανώς σε ατομικό επίπεδο πλησιάζουν την πραγματικότητα συμπεράσματα που έχουν να κάνουν με παίκτες που ήταν πέρυσι και πρόπερσι στην ομάδα. Ξέρουμε λίγο-πολύ τι μπορεί να κάνει ο Φορτούνης, ο Μπουχαλάκης, ο Μασούρας, ο Σεμέντο, ο Καμαρά, ο Βαλμπουενά ή ο Ελ Αραμπί. Ξέρουμε ότι μπορούν όλοι τους μεμονωμένα και ομαδικά να κάνουν πράγματα για να δώσουν λύσεις. Και το έκαναν. Τόσο απλά. Γιατί έχουν συνηθίσει να το κάνουν. Έχουν δουλέψει ως σύνολο, ως ομάδα, και ξέρουν τον τρόπο.

Αυτοματοποιημένα γίνονται τα περισσότερα και κάποιες στιγμές προστίθεται η προσωπική ποιότητα και οξυδέρκεια του καθενός για το διαφορετικό που δεν μπορεί να το προβλέψει ο αντίπαλος όσο καλά προετοιμασμένος και στημένος στο γήπεδο να είναι όπως ήταν ο Αστέρας.

Για το χθεσινό λοιπόν ούτε θριαμβολογία ούτε προβληματισμός για το α’ ημίχρονο. Μόνο η ουσία μετράει σ’ αυτή τη χρονική περίοδο. Να πάρεις αν γίνεται τους 3β. σε κάθε ματς και να τρέξεις. Και μην κοιτάξεις καν πίσω! Είδατε τι έπαθε ο ΠΑΟΚ μέρες μετά τη σπουδαία του πρόκριση επί της Μπενφίκα. Ήδη μείον 2β. στο σακούλι.

Για να μην το κουράζω, όσο περνούν τα χρόνια τόσο πιο επιφυλακτικός γίνομαι με «μεγάλα» και σοβαρά συμπεράσματα στην αρχή των σεζόν. Θα δούμε (ή δεν θα δούμε) πράγματα απ’ όλες τις ομάδες που αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε καν να τα φανταστούμε.

Coolάρετε και απολαύστε το. Προσωπικά αυτός ο Ολυμπιακός με διασκεδάζει πάρα πολύ και του έχω ΑΠΟΛΥΤΗ εμπιστοσύνη. Κι αν έρθουν (νομοτελειακό είναι) και μέτριες ή κακές του μέρες, ανήκω σ’ αυτούς που θα θυμάμαι τις πάμπολλες καλές και θα γίνομαι επιεικής.

Διαβάστε επίσης

Pedro's (and Oly's) way

Pedro's (and Oly's) way

Η επαναλαμβανόμενη και κουραστική κουβέντα και τα αστεία παράπονα της ΑΕΚ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Να δουν τη... γλύκα

Να δουν τη... γλύκα

Περί Γιουβέντους και... Μπενφίκα Κερατσινίου. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης