Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εντός και εκτός προγράμματος

Εντός και εκτός προγράμματος
Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020 - 10:03
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν υπήρχε ένα ματς στη σεζόν που μπορεί να θεωρηθεί ήττα εντός... προγράμματος για τον Ολυμπιακό αυτό, αναμφίβολα, ήταν το χθεσινό στο Μάντσεστερ με τη Σίτι. Και νομίζω ότι αυτή η έκφραση εξηγεί, εν πολλοίς, το ματς. Οι νταμπλούχοι έπαιξαν απέναντι στην πιο ακριβή ομάδα της διοργάνωσης. Τι παραπάνω και πιο «δυνατό» να ειπωθεί απ' αυτό; Ναι, ΟΚ, θα σου αναφέρει κάποιος και την κλισεδούρα, τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάλα. Σίγουρα, δεν παίζουν μπάλα ΑΛΛΑ για κάποιο λόγο μπαίνει το ταμπελάκι με την τιμή δίπλα στον κάθε παίκτη. Για κάποιο λόγο κοστολογούνται και αμείβονται με τόσα ο Ντε Μπρόινε, ο Τόρες και όλος ο υπόλοιπος γαλαξίας αστέρων της Σίτι, όχι επειδή έχουν μπάρμπα στην Κορώνη ή τους κάνει κάποιος χάρη.

Αυτή λοιπόν η ήττα ήταν εντός προγράμματος αλλά, ταυτόχρονα, και εκτός προγράμματος. Τι θέλω να πω; Ότι ο ίδιος ο Ολυμπιακός είναι εκείνος που μας έχει αναγκάσει να έχουμε από 'κείνον απαιτήσεις, ακόμα και τις πιο τρελές. Μήπως ήταν εντός... προγράμματος ο περυσινός θρίαμβος επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο ή ο προπέρσινος επί της Μίλαν και ειδικά όπως είχαν διαμορφωθεί τα δεδομένα (νίκη με +2 γκολ) πριν από τη σέντρα; Εκτός προγράμματος επίσης χθες ήταν ο δισταγμός του Ολυμπιακού στο α' ημίχρονο. Φυσικά και θα είσαι διστακτικός με αγγλική ομάδα και ειδικά τη συγκεκριμένη στο σπίτι της. Απλά ίσως το έκανε λίγο περισσότερο απ' όσο έπρεπε ο Ολυμπιακός όπως, εξάλλου, είπε και ο ίδιος ο προπονητής του ο οποίος με τις αλλαγές του στην ανάπαυλα του ημιχρόνου μας πρόσφερε ΚΑΙ σ' αυτό το ματς κάτι να θυμόμαστε. Γιατί δεν είναι σύνηθες, όχι για τον Ολυμπιακό, για οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου, να παίζει έτσι τη Σίτι στο Μάντσεστερ.

Ο Μπρούμα μας γέμισε υποσχέσεις και ανυπομονησία για τα επόμενα όπως και ο Πέπε. Τώρα που το σκέφτομαι, όσο πιο πολύ γίνονται διαθέσιμοι οι συγκεκριμένοι νέοι παίκτες για παραπάνω λεπτά συμμετοχή, οσονούπω και για βασικοί, τόσο θα εκλείπει το... φαινόμενο των α' ημιχρόνων δίχως γκολ στο ενεργητικό. Όλοι αναρωτιούνται γιατί ο Ολυμπιακός δεν σκοράρει στο α' ημίχρονο. Μα γιατί εξαιρετικοί παίκτες που απέκτησε για βασικούς ή βασικές επιλογές σε έναν κορμό 14-15 παικτών (όπως οι Μπρούμα και Πέπε) είναι ανέτοιμοι και μπαίνοντας θα δίνουν το «κάτι» διαφορετικό που είδαμε και χθες για περίπου μισή ώρα.

Διαβάστε επίσης

Πέπε revolutions

Πέπε revolutions

Το «κάτι» που είδαμε από τον Πορτογάλο στο Μάντσεστερ και δείχνουν οι πάσες του...

Τώρα όχι πασίγιο, μάχη!

Τώρα όχι πασίγιο, μάχη!

Η μεγάλη διαφορά του ματς με τον ΟΦΗ σε σχέση με τον Ιούλιο. Μπλογκάρει στο gavros.gr o Σπύρος Γρομητσάρης!

Πολίτης Ευρώπης

Πολίτης Ευρώπης

Ο Σπύρος Γρομητσάρης blogάρει στο gavros.gr ενόψει του αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι...