Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πως θα τον ξεσφίξει

Πως θα τον ξεσφίξει
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 - 09:58
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Δε χωράει αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός είναι εκείνος που θα έχει στα χέρια του τη μπαγκέτα το Σάββατο και θα δίνει ρυθμό στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Αυτό ισχύει πάντα όταν μιλάμε για ματς ελληνικού πρωταθλήματος και συμμετέχουν οι ερυθρόλευκοι. Εκείνοι είναι οι καλύτεροι και εκείνοι βάζουν τους παικτικούς κανόνες. Ωστόσο παίζει και ο αντίπαλος και η δική του στρατηγική θα επηρεάσει την εξέλιξη του ματς.

Δεν περίμενε κανείς ότι ο Παναθηναϊκός που θα παραταχθεί το Σάββατο στο Γ. Καραϊσκάκης θα είναι επιθετικός. Ωστόσο μετά την αλλαγή στην τεχνική του ηγεσία το... μάζεμα προς τα πίσω, προς τη δική του περιοχή, εκτιμάται ότι θα είναι ακόμα μεγαλύτερό. Ο Παναθηναϊκός του πολύπειρου προπονητή Μπόλονι θα είναι πιθανότατα πιο σφιχτός σε σχέση με τον άπειρο και αφελή Πογιάτος. Αυτή είναι μια γενική αίσθηση που υπάρχει στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο και μένει να δούμε αν και σε τι βαθμό θα επιβεβαιωθεί.

Βεβαίως, όπως προείπαμε, ο Ολυμπιακός είναι εκείνος που ορίζει τις τύχες κάθε αγώνα εντός συνόρων. Εκείνος είναι που θα πρέπει να σκαρφιστεί ιδέες για να ξε... σφίξει αμυντικά τον Παναθηναϊκό και να βρει τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία. Μην ξεχνάμε ότι στο αντίστοιχο περυσινό ντέρμπι με το οποίο έγινε ποδαρικό στο 2020 οι ερυθρόλευκοι χρειάστηκε να φτάσουν ως και το τελευταίο 20λεπτο του ματς για να σκοράρουν με τον Ελ Αραμπί και να κερδίσουν.

Προφανώς και είναι δύσκολο αυτό. Το έχουμε δει κατ' επανάληψη. Πόσο εύκολο είναι να βρεις... χαραμάδες όταν ο αντίπαλος παίζει «αισχρό» ταμπούρι και 11 παίκτες του είναι μέσα ή γύρω από την περιοχή του; Δεν είναι καθόλου εύκολο και κανείς δεν είναι... Χουντίνι να εξαφανιστεί στο κέντρο του γηπέδου και να εμφανιστεί, δίχως να τον δει κανείς, σε θεση τετ-α-τετ απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Όπως και να 'χει, προσωπικά περιμένω ένα ακόμα δύσκολο και αγχωτικό ματς γιατί, εκτός όλων των άλλων, ο Ολυμπιακός προέρχεται από το... σκόρπισμα της μισής και βάλε ομάδας του στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα λόγω των εθνικών ομάδων.

Διαβάστε επίσης