Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται...

Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται...
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 - 12:28
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πάνω που έλεγα ότι δεν μπορεί να υπάρξει κάτι πιο απογοητευτικό από αυτή καθαυτή την φτωχή πορεία της Εθνικής στη γ' κατηγορία του Nations League, ήρθαν οι δηλώσεις προπονητή και παικτών... «Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια όλα τα παιδιά, δείξαμε τον καλύτερο εαυτό μας», δήλωσε ο Γιώργος Τζαβέλλας που είχε ξεχαστεί από την Εθνική για σημαντικό διάστημα και τώρα στα 33 του χρόνια κρίθηκε υπερ-αρκετός για να επιστρέψει.

«Θεωρούμε πως κάναμε τους Έλληνες υπερήφανους», δήλωσε ο Δημήτρης Λημνιός που επιβάλλεται να ανοίξει άμεσα λεξικό για να μάθει τι σημαίνει η λέξη περήφανος και απέχει πολύ από το συναίσθημα που δημιούργησε η εθνική με την πορεία της στο Nations League. Όσον αφορά στον ομοσπονδιακό τεχνικό, δεν χρειάζεται καν να γίνει αναφορά. Έχει προβεί σε ουκ ολίγες (επιεικώς) ατυχείς δηλώσεις. Μία εξ' αυτών αφορά στις περιορισμένες λύσεις που έχει στα χέρια του. Ο ίδιος είναι εκείνος που περιορίζει τις λύσεις του και... κλείνει την κάνουλα των παικτών αποκλείοντας παίκτες κορυφαίας κλάσης για να κάνει μια αστεία και επικίνδυνη για την εθνική επίδειξη ισχύος και κουμάντου.

Το ποδόσφαιρο να είμαστε σίγουροι δεν... χάνει που η εθνική δεν προβιβάστηκε από τη γ' κατηγορία στη β'. Ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει. Και η Ελλάδα που ακόμα.... πανηγυρίζει τον «θρίαμβο» επί της... ποδοσφαιρομάνας Μολδαβίας αυτό άξιζε. Να μείνει στην γ' κατηγορία με ομάδες του βεληνεκούς της. Αυτό είναι το μπόι μας, όχι μεγαλύτερο. Και τελική η επιλογή / επιμονή της ΕΠΟ για τη Ριζούπολη αποδεικνύεται μία από τις ελάχιστες σωστές κινήσεις της. Αυτό η εγκατάσταση μ' αυτόν τον αγωνιστικό χώρο ταιριάζει σ' αυτή τη «φτωχή» ομάδα. Αν με το καλό «ψηλώσει» ξανά, ας μετακομίσει αλλού. Προς το παρόν Ριζούπολη και πολύ είναι.

Όσον αφορά στα... δικά μας, πλέον έχουν στερέψει τα λόγια. Αυτός ο Ολυμπιακός τα έχει βάλει με... Θεούς και δαίμονες και φαίνεται πως δεν έχουν καμία διάθεση να τον αφήσουν στην ησυχία του. Πανδημία, διαιτησία, επιλογές ΕΠΟ, τραυματισμοί, σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί. Όλα έχουν... παρελάσει και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν σταθεί εμπόδιο σ' αυτή την υπέροχη ομάδα που απολαμβάνουμε επί περίπου 2,5 χρόνια. Ας είναι. Θα συνεχίσουν να πορεύονται ο Μαρτίνς και οι παίκτες του όντες συνηθισμένοι σε δρόμους με παγίδες και αγκάθια. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται...

Διαβάστε επίσης

Να παίξουν για...

Να παίξουν για...

Ματς για παίκτες με «καρύδια». Μπλογκάρει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.