Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τώρα μόνο Europa... Greek

Τώρα μόνο Europa... Greek
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 - 09:57
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Να σας πω την... αμαρτία μου, η χθεσινή μου ενασχόληση με την κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ άρχισε και τελείωσε με το που ακούστηκε το όνομα του αντιπάλου του Ολυμπιακού. Προφανώς, θεωρητικά τουλάχιστον, η κληρωτίδα ήταν καλή με τον Θρύλο. Θα μπορούσε να φέρει απέναντί του σαφώς μεγαλύτερο brand.

Ωστόσο ούτε η PSV Αϊντχόφεν είναι μικρό όπως μας θύμισε ο Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις του για την κλήρωση. Ο Πορτογάλος τόνισε πως η PSV έχει κατακτήσει τη διοργάνωση (το 1978, τότε λέγονταν Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) έστω και αρκετά χρόνια πριν, ενώ έχει κατακτήσει και το Κύπελλο πρωταθλητριών, νυν Τσάμπιονς Λιγκ (1988). Παράλληλα είναι και μια ομάδα με 24 ολλανδικά πρωταθλήματα, συνεπώς γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο να κερδίζει.

Επαναλαμβάνω ωστόσο ότι η ενασχόλησή μου με την κλήρωση ολοκληρώθηκε στο άκουσμα της ολλανδικής ομάδας που τίθεται αντίπαλος του Ολυμπιακού. Κι αυτό γιατί τα ματς απέχουν ένα γεμάτο δίμηνο από σήμερα. Διάστημα δηλαδή στο οποίο μπορούν ν 'αλλάξουν άπειρα πράγματα, ειδικά στις τρελές και δύσκολες εποχές που βρισκόμαστε λόγω κορωνοϊού. Προβλέψεις για 'κείνα τα ματς θα μπορούμε να κάνουμε με ασφάλεια ελάχιστες μέρες πριν από τη σέντρα.

Εκτός όλων των άλλων η κλήρωση για μένα πέρασε άμεσα σε δεύτερη μοίρα αφού αύριο ο Ολυμπιακός δίνει ένα σημαντικό ματς. Ένα ματς που ΔΕΝ είναι δίχως αύριο για τον ίδιο (για την ΑΕΚ υπάρχει το πρέπει της νίκης) αλλά μπορεί να γίνει η αφετηρία για ένα ακόμα πιο άνετο και καλύτερο αύριο εφόσον οι Πειραιώτες κερδίσουν ή έστω αναδειχθούν ισόπαλοι. Προσωπικά ΔΕΝ ξεγελιέμαι από την εικόνα της ΑΕΚ. Αυτά τα ματς έχουν δικούς τους κανόνες και δικές τους ταυτότητες. Ακόμα και στα «πέτρινά» του χρόνια ο Ολυμπιακός είχε τον τρόπο να ρίχνει... σφαλιάρες (αγωνιστικές φυσικά) σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και όποιον άλλο τολμούσε να του θίξει τον εγωϊσμό.

Σοβαρότητα, συγκέντρωση και το 101% κάθε ικμάδας δύναμης πρέπει να βγάλει ο Ολυμπιακός στον αγωνιστικό χώρο για να ελπίζει βάσιμα ότι μπορεί να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ. Προς το παρόν λοιπόν το Europa League μπορεί να περιμένει, προηγείται ξεκάθαρα το Europa Greek.

Διαβάστε επίσης

Click away

Click away

Να γίνει η δουλειά με το μικρότερο δυνατό κόστος είναι το ζητούμενο. Μπλογκάρει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης!