Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με Μπρούμα δεν υπήρχε «αν», μόνο «πότε»

Με Μπρούμα δεν υπήρχε «αν», μόνο «πότε»
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 - 09:58
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Όταν ο Ολυμπιακός απέκτησε την καλοκαιρινή (σ.σ.: λόγω covid-19, δεν ήταν κυριολεκτικά καλοκαιρινή, ο παίκτης ανακοινώθηκε 5 Οκτώβρη...) μεταγραφική περίοδο τον Μπρούμα υπήρχε διάχυτη ικανοποίηση γιατί οι ερυθρόλευκοι έβαζαν στο ρόστερ τους έναν εξτρέμ πολύ διαφορετικό από τους υπάρχοντες και με απαραίτητα στοιχεία για τη θέση. Εκρηκτικότητα, τεχνική, ταχύτητα και ικανότητα σε δημιουργία και εκτέλεση.

Τα πράγματα εξελίχθηκαν στραβά ωστόσο και μέχρι χθες υπήρχε πολύς κόσμος που είχε αμφιβολία για το κατά πόσο έκανε καλά ο Ολυμπιακός επιλέγοντας τον Πορτογάλο με τις ρίζες από τη Γουϊνέα Μπισάου. Προσωπικά δεν είχα καμία αμφιβολία. Για μένα το ζήτημα δεν ήταν το «αν» μπορεί ο Μπρούμα να κάνει τη διαφορά. Το ζήτημα ήταν το «πότε» θα το κάνει αφού ήρθε με έναν μυϊκό τραυματισμό, αυτός χειροτέρεψε στην πορεία εξαιτίας της λαχτάρας του παίκτη να παίξει και να βοηθήσει. Και όπως ξέρουμε, όταν ένας τραυματισμός υποτροπιάζει, γίνεται πολύ χειρότερος απ' αυτόν που ήταν αρχικά.

Αν το καλοσκεφτούμε, ο Μπρούμα βρίσκεται στον Πειραιά μόλις 2,5 μήνες, από τις 5 Οκτώβρη που ανακοινώθηκε. Βάλτε τους τραυματισμούς και τις διακοπές λόγω εθνικών ομάδων και εύκολα καταλαβαίνουμε γιατί δεν είχε το χρόνο ως τώρα να δείξει αυτά που μπορεί να κάνει.

Είδαμε ένα μικρό δείγμα χθες στο ματς με την ΑΕΛ. Ναι, μικρό ήταν με βάση το πακέτο του. Ούτε τις αντοχές που πρέπει έχει ακόμα (που θα ανακτηθούν μέσα από τα ματς), ούτε τη χημεία με τους συμπαίκτες του. Στο... σβηστό έβγαλε αυτό το ματς ο Μπρούμα που ήταν «μέσα», είχε συμμετοχή δηλαδή, και στα πέντε γκολ του Ολυμπιακού. Σε ένα πολύ μεγάλη (το έβαλε), σε άλλο μεγάλη (έδωσε την ασίστ) και στα υπόλοιπα τρία σημαντική αφού συμμετείχε στο passing game έως ότου καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα.

Επαναλαμβάνω, ακόμα δεν έχουμε δει αυτά που μπορεί ο παίκτης. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει κάνει τρεις μεταγραφές 13, 15 και 12 εκατ.ευρώ δεν μπορεί να είναι τυχαίος ούτε λίγος, έτσι δεν είναι;

ΥΓ: Κλείνει... εντυπωσιακά το 2020 διαιτητικά και VARικά με «υπέροχα» πράγματα σε Παναιτωλικός-Απόλλων και ΠΑΟΚ-ΠΑΟ. Περιμένουμε με... λαχτάρα το 2021.

Διαβάστε επίσης

Αν ο Βρύζας...

Αν ο Βρύζας...

Αισθανόμαστε λίγο χαμένοι στη... μετάφραση. Μπλογκάρει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Το σηκωμένο χέρι του Σα

Το σηκωμένο χέρι του Σα

Η... μετάφραση μιας κίνησης που δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητη. Μπλογκάρει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.