Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άλλος κυνηγάει, άλλος σπρώχνει

Άλλος κυνηγάει, άλλος σπρώχνει
Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν κάποιος δεν γνώριζε τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα και του έλεγαν να βγάλει συμπεράσματα για τη βαθμολογία κρίνοντας από τις μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων είναι βέβαιο πως θα εκτιμούσε ότι ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν έχει διψήφια διαφορά απ' όλους αλλά, πιθανότατα, κυνηγάει κιόλας. Κι αυτό γιατί οι αληθινές υπερβάσεις έγιναν από τους ερυθρόλευκους όχι από τους υπόλοιπους.

Νομίζω αυτό ακριβώς περιγράφει μία, από τις πολλές, σημαντικές διαφορές των πρωταθλητών με τους αντιπάλους τους. Αν βρίσκονταν οι άλλοι στη θέση του θα πανηγύριζαν δίχως... αύριο και δεν θα προχωρούσαν σε απολύτως καμία κίνηση. Ο Ολυμπιακός ωστόσο... τρώγεται με τα ρούχα του πολλές φορές. Αναζητά την τελειότητα. Θυμηθείτε πόση μουρμούρα υπήρχε στον κόσμο για την αγχωτική νίκη επί του ΠΑΣ με το γκολ του Χασάν στο 90'. Το κλίμα σε σχόλια σε ραδιόφωνα και κοινωνικά δίκτυα ήταν ότι χάνεται ο τίτλος και στην ομάδα δεν λειτουργεί τίποτα καλά.

Βεβαίως, ο Ολυμπιακός ως διοίκηση οφείλει (και το κάνει) να ξεχωρίζει την υπερβολική μουρμούρα και γκρίνια και τον παραλογισμό με την εποικοδομητική κριτική και τις λογικές απαιτήσεις. Οφείλει να κάνει ό,τι νομίζει πως πρέπει, όχι ό,τι απαιτείται διά... βοής από το κοινό. Να αφουγκράζεται μεν, να μην αποφασίζει έτσι, δε.

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα σ' ένα ενδιαφέρον ματς για τα δείγματα γραφής κάποιων παικτών όπως ο Ανδρούτσος, ο Βρουσάι, ίσως και ο Πέπε. Θα κάνει ροτέισον ο Πορτογάλος τεχνικός αλλά δεν αναμένεται να το παρακάνει.

ΥΓ2: Η καριέρα του Σουντανί στον Ολυμπιακό θα μπορούσε να έχει πιο ουσιαστική αλλά πιθανώς και μεγαλύτερη διάρκεια αλλά στάθηκε τρομερά άτυχος. Και σ' αυτή την ηλικία με δύο σοβαρούς τραυματισμούς σε ισάριθμα χρόνια, δεν είχε τη δυνατότητα να βοηθήσει όοσ κι αν το ήθελε.

Διαβάστε επίσης

Α-Λαλά τα χείλη των ασεβών

Α-Λαλά τα χείλη των ασεβών

Πόσες απαντήσεις μπορεί ν' αντέξει κανείς; Πόσες ήττες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου; Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.