Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το δικαίωμα που κερδήθηκε τον Γενάρη

Το δικαίωμα που κερδήθηκε τον Γενάρη
Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021 - 19:46
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Όταν όλοι πίστευαν ότι ο Ολυμπιακός θα... λυγίσει με τα σερί δύσκολα ματς που είχε να δώσει τον Γενάρη και θα μειωθεί η διαφορά με τους ανταγωνιστές του, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έριξε μια τελευταία ματιά πίσω της και είπε: τώρα δείτε πως γίνεται η δουλειά ενός πρωταθλητή. Η διαφορά όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά απογειώθηκε σε επίπεδo τέλους πρωταθλήματος, όχι μέσης. Προφανώς και τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά ακόμα. Προφανώς και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να πιστέψει η ομάδα ότι τέλειωσε με τον τίτλο. Εξάλλου το να χαλάσεις κάτι είναι απείρως πιο εύκολο από το να το χτίσεις.

Από την άλλη, προσωπικά τουλάχιστον, θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός τον Γενάρη κέρδισε κάτι σημαντικό. Κι αυτό το σημαντικό που κέρδισε ήταν το δικαίωμα να μην είναι στα... κόκκινα διαρκώς. Ειδικά σε ματς όπως το αυριανό για το κύπελλο της εξυγιάνσεως και ματς σαν αυτό που προηγήθηκε στο πρωτάθλημα και θ' ακολουθήσουν μετά. Εντάξει, λίγο μετά υπάρχει και το κλασικό ντέρμπι με τον ΠΑΟ αλλά αυτό ανέκαθεν ήταν μια κατηγορία μόνο του. Ο Ολυμπιακός λοιπόν κέρδισε το δικαίωμα να πάει με... συντήρηση ως τα αληθινά σημαντικά ματς αυτής της χρονιάς που έχουν απομείνει. Κι αυτά δεν είναι άλλα από τα ματς με την PSV Αϊντχόφεν.

Μπορεί ο καλός Ολυμπιακός να προκριθεί εις βάρος των Ολλανδών. Όμως μια πρόκριση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Θα... μαλλιάσει η γλώσσα μου αλλά θα συνεχίσω να το λέω, θες και τύχη πέρα από ικανότητα, ποιότητα και αποφασιστικότητα. Ο Ολυμπιακός δεν είχε καθόλου τύχη στον τρόπο που κλήθηκε να δώσει τη διπλή αναμέτρηση με τη Γουλβς. Χωρίς πολλά άλλα λόγια λοιπόν, ο Ολυμπιακός ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ, και ως ένα βαθμό πρέπει, να αυτοσυντηρηθεί εν όψει Αϊντχόφεν. Σε διαδικασία... συντήρησης νομίζω πρέπει να μπουν και οι δικές μας αυστηρές κρίσεις.

Διαβάστε επίσης