Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το κίνητρο της Τούμπας

Το κίνητρο της Τούμπας
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Εδώ και μία εβδομάδα ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής και μαθηματικά αλλά το υπόλοιπο των πλέι οφ δεν τον αφήνει αδιάφορο. Κάθε άλλο. Και πως να μείνει αδιάφορος δηλαδή από τη στιγμή που σ' αυτή τη διαδικασία καλείται να παίξει με ομάδες, όπως σήμερα, ο ΠΑΟΚ ή τις προηγούμενες αγωνιστικές τους ΠΑΟ και ΑΕΚ; Υπάρχει το γόητρο στη μέση και απέναντί του βρίσκονται ομάδες με μεγάλο στόμα το οποίο το... λερώνουν διαρκώς μιλώντας για την κορυφαία ελληνική ομάδα προσπαθώντας να την μικρύνουν για να καλύψουν τη δική τους ανυπαρξία.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα παίξει σήμερα στην Τούμπα για τον εαυτό του και μόνο. Για την ιστορία του. Δυστυχώς έχει ξανά ουκ ολίγα προβλήματα, λείπουν δύο βασικοί στόπερ (Σεμέντο, Μπα) και ο από... μηχανής γκολτζής που ακούει στο όνομα Χασάν. Ακόμα κι έτσι πάντως οι παίκτες του Μαρτίνς θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Δεν θα είναι εύκολο ματς προφανώς, ο ΠΑΟΚ το θέλει πολύ και για το πληγωμένο του γόητρο αλλά και για την ουσία στην προσπάθεια που κάνει να τερματίσει δεύτερος. Από την άλλη, και ο Ολυμπιακός το θέλει και θα είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα μάχη. Ας ελπίσουμε μάχη μεταφορικά γιατί στην Τούμπα ποτέ δεν ξέρεις... Δεν έχουμε δει και λίγα...

ΥΓ: Ο Αβραάμ είναι πιθανό ν'αγωνιστεί σήμερα στην Τούμπα. Το εκπληκτικό με την συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα κόντρα στην οποία έχει αγωνιστεί περισσότερο από κάθε άλλη στην Ελλάδα. Μετράει συνολικά 23 ματς ως τώρα (στη λίστα 2η είναι η ΑΕΚ με 21) και αν αγωνιστεί θα είναι το 24ο. Αρκετά ματς έχει και με τον Αρη κόντρα στον δικέφαλο. Σ' αυτά τα 23 ματς που έχουν προηγηθεί έχει σκοράρει δύο φορές και τις δύο στην Τούμπα. Μία ως παίκτης του Άρη και μία ως παίκτης του Ολυμπιακού. Και τα δύο ήταν γκολ στο φινάλε των αγώνων και διαμόρφωσαν τα αποτελέσματα. Στις 24 Οκτώβρη 2004 ως παίκτης του Αρη ισοφάρισε με κεφαλιά στο 81' διαμορφώνοντας το τελικό 2-2. Στις 20 Σεπτέμβρη 2009 ως παίκτης του Ολυμπιακού έβαλε στο 90' (επίσης με κεφαλιά) το γκολ μιας μεγάλης νίκης με 2-1.

ΥΓ2: Προφανώς είναι πολύ σημαντικό ο Ολυμπιακός... να κερδίσει έναν γύρο στα ευρωπαϊκά προκριματικά του καλοκαιριού αν κατακτηθεί το Τσάμπιονς Λιγκ από τις ομάδες που «πρέπει». Από την άλλη, για μένα είναι το ίδιο και πιο σημαντικό ο Ολυμπιακός να συνεχίσει να κάνει τα σωστά που κάνει τα τελευταία τρία χρόνια ώστε να έχει αυξημένες ελπίδες να βρεθεί σε ομίλους. Γιατί ακόμα κι έναν γύρο να πρέπει να περάσεις, αν ως ομάδα είσαι κακά στημένη, είναι πιθανό να μην τα καταφέρεις.

Διαβάστε επίσης