Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα λερωμένα στόματα και οι πατσαβούρες

Τα λερωμένα στόματα και οι πατσαβούρες
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 - 11:02
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πολύς κόσμος είχε ανοίξει και... λερώσει, για μία ακόμη φορά, το στόμα του μετά το 1-1 της Σλάβια στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ. Κι επειδή, ως γνωστόν, καλύτερα να τρως μεγάλη μπουκιά από το να λες μεγάλες κουβέντες (που αποδεικνύονται μπαρούφες) ήρθε η πραγματικότητα να ρίξει -δυστυχώς μόνο μεταφορικά- πατσαβούρες στις μούρες εκείνων που τόλμησαν. Τόλμησαν να πουν ότι «δεν είναι δα και κάνα θηρίο η Άρσεναλ την οποία κέρδισε για 2η σερί χρονιά στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός». Και για να μας πείσουν χρησιμοποίησαν ως επιχείρημα το 1-1 των Τσέχων στο Λονδίνο.

Μιλάμε για μια ομάδα (Άρσεναλ) που έχει μπάτζετ περίπου 4 φορές πάνω απ' όσο έχει όλη η Σούπερ Λιγκ μαζί. Και οι... φωστήρες είπαν ότι δεν είναι και καμιά ομαδάρα. Πήγε λοιπόν αυτός ο Λονδρέζικος... καφενές στην Πράγα το βράδυ της Πέμπτης και από το 18ο μέχρι το 24ο λεπτό έβαλε 3 γκολ και... σχόλασε το «γάμο». Το τελικό 0-4 σφράγισε μια άνετη πρόκριση κι ας ήταν σε κακό βράδυ στο πρώτο ματς του Λονδίνου η ομάδα του Αρτέτα κάνοντας κάποιους να πιστέψουν ότι η Σλάβια μπορεί ν' αφήσει το θηρίο εκτός. Το θηρίο εκτός το άφησε ο Ολυμπιακός μόλις πέρυσι και θα άφηνε κι άλλη ομάδα της Πρέμιερ, τη Γουλβς, αν η ΕΠΟ δεν είχε τη συγκεκριμένη διοίκηση.

Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να κάνουν το άσπρο, μαύρο, η αλήθεια ήταν, είναι και θα είναι μοναδική. Κι αυτή είναι ότι ο Ολυμπιακός αποτελεί με διαφορά τον καλύτερο εκπρόσωπο της χώρας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αλήθεια επίσης είναι ότι επί Βαγγέλη Μαρινάκη ο Ολυμπιακός έχει επιδείξει (και) ευρωπαϊκά κάτι που δεν είχε στο παρελθόν. Συνέπεια σε αποτελέσματα. Από το 2011 μέχρι και τώρα οι ερυθρόλευκοι είναι εξαιρετικά συνεπείς αγωνιζόμενοι σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ. Και αυτό το επιβεβαιώνει καλύτερα από κάθε τι το ranking της UEFA. Επί πέντε χρονιές οι Πειραιώτες είναι μέσα στο top30 και τις υπόλοιπες λίγο πάνω απ' αυτό. Δεν έχουν... κατρακυλήσει όπως συνέβαινε παλιότερα που τα σκαμπανεβάσματα ήταν πιο συνηθισμένα και το συν και το πλην απείχαν περισσότερο μεταξύ τους. Συνέπεια λοιπόν, αυτό το δύσκολο «πράγμα».

ΥΓ: Άσχετο, ήθελα να το γράψω εδώ και καιρό και το θυμήθηκα φέρνοντας στο νου ότι το επόμενο σοβαρό ματς που έχει να δώσει ο Ολυμπιακός για φέτος είναι η ρεβάνς με τον ΠΑΣ για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Τι ωραίο παιχτάκι είναι ο Αλέξανδρος Καρτάλης;! Μόνο σε μένα μοιάζει ένα από τα καλύτερα χαφ του πρωταθλήματος; Η περίπτωση Καρτάλη, που είναι 26 ετών πια, επιβεβαιώνει ότι ένας παίκτης για να αναδειχθεί και να κάνει την καριέρα που του αξίζει πρέπει εκτός από ταλέντο να έχει ευστοχία στις επιλογές, αρκετή τύχη και καλό μάνατζερ...

Διαβάστε επίσης

Ο Μπέμπεκ και το του-Μπεμπεκί

Ο Μπέμπεκ και το του-Μπεμπεκί

Ο Σπύρος Γρομητσάρης τα εξηγεί ωραία. Η διαιτητοκουβέντα για το Καραϊσκάκη και όχι για την Τρίπολη, ο Χολέμπας και ένα υστερόγραφο για το μπάσκετ...