Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο ΟΑΚΑ άρχισε ο... επόμενος τίτλος

Στο ΟΑΚΑ άρχισε ο... επόμενος τίτλος
Κυριακή, 23 Μαΐου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Να σας πω την αλήθεια, από 'κείνο το απίθανο γκολ-πρόκρισης του Μπουχαλάκη στο Κλ. Βικελίδης κόντρα στον Άρη είχα ένα κακό προαίσθημα αναφορικά με την προσπάθεια του Ολυμπιακού να κατακτήσει και φέτος το κύπελλο και βγήκε αληθινό. Και το είχα επειδή τον Ολυμπιακό τον «φοβάμαι» όταν «πρέπει» να κάνει / καταφέρει κάτι επειδή είναι ο καλύτερος. Όταν όλα είναι υπέρ του ανησυχώ πως δεν θα τα καταφέρει.

Πέρυσι με την ΑΕΚ και τις τόσες εις βάρος του αρνητικές συγκυρίες (χωρίς Σα, Σεμέδο και δίχως δικαίωμα συμμετοχής για μεταγραφές κι ενώ είχαν αποχωρήσει Ομάρ, Τσιμίκας) ήμουν πιο σίγουρος καθώς αυτή η ομάδα, λόγω DNA, βγάζει χαρακτήρα στα δύσκολα.

Σε αντίθεση με τον Νταβίντ Φουστέρ πάντως, εγώ είδα πάθος και προσπάθεια από την ομάδα να κατακτήσει το κύπελλο. Είδα επίσης και κάτι που περίμενα να δω, σωματική αλλά κυρίως ψυχολογική κούραση που επηρεάζει και τη σκέψη. Τα λάθη που έχουν γίνει γενικώς στο ματς και ειδικά στο φινάλε που είναι μαζεμένα και «χοντρά» αυτό δείχνουν. Γενική κούραση. Και γι' αυτό είναι ΚΟΜΒΙΚΟ η Τσέλσι να μας κάνει τη χάρη και να εξασφαλίσει εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος, ή αλλιώς να μην κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, ώστε οι ερυθρόλευκοι να κερδίσουν έναν γύρο στα προκριματικά και να πάρουν επιπλέον ανάσες εν όψει της νέας σεζόν.

Κατά μέσο όρο τις τελευταίες δύο σεζόν, που ουσιαστικά ήταν μία λόγω πανδημίας, ο Ολυμπιακός έπαιζε περίπου ένα 1 ανά 5 μέρες. Ήταν λογικό να αρχίσουν να... ρετάρουν άπαντες.

Με τη λήξη του χθεσινού τελικού λοιπόν κατ' εμέ, άρχισε ο... επόμενος για τον Ολυμπιακό. Και δεν άρχισε ο επόμενος τελικός κυπέλλου, άρχισε η προσπάθεια για το επόμενο πρωτάθλημα και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ένας Ολυμπιακός που είμαι βέβαιος ότι θα προσπαθήσει να γίνει καλύτερος. Όχι κρίνοντας μόνο με βάση τον χθεσινό τελικό γιατί ένα ματς συνήθως είναι παραμορφωτικό, αλλά ΟΛΗ τη σεζόν που είναι και το σωστό.

Δηλαδή αν ο Ολυμπιακός που ηττήθηκε θέλει βελτιώσεις, να υποθέσουμε ότι ο ΠΑΟΚ που κέρδισε είναι σούπερ και πρέπει να μείνει ως έχει; Ξέρουμε όλοι ότι δεν ισχύει αυτό. Ξέρουμε όλοι ότι ο Ολυμπιακός ήταν και παραμένει καλύτερος. Ο πιο φρέσκος ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την πολλαπλή κόπωση του Ολυμπιακού και τα έδωσε όλα για να πάρει μια χαρά σε μια κακή σεζόν του. Τα υπόλοιπα είναι βλακώδεις φλυαρίες που προσωπικά δεν με αφορούν. Μακάρι όσοι τις αναπαράγουν να τις πιστέψουν κιόλας...

ΥΓ: Σόρι αλλά δεν θα μιλήσω για τακτικές, λάθη κτλ. Υπάρχουν τόσοι «προπονητές» και «τεχνικοί διευθυντές» εκεί έξω, μην τους... φάω τη δουλειά.

ΥΓ2: Αν στη φάση του Σβαμπ που τσίμπησε προ του Εμβιλά τη μπάλα και τον βρήκε όσο πατάει η... γάτα (ο ορισμός του τηλεοπτικού πέναλτι) ο Γάλλος του Ολυμπιακού είναι πέναλτι, γιατί δεν ήταν στη φάση του Μασούρα που τσιμπάει τη μπάλα προ του Πασχαλάκη και πέφτει πάνω του ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ; Ξέρουμε γιατί...

Διαβάστε επίσης

Αναβάθμιση No4

Αναβάθμιση No4

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για την επικείμενη μεταγραφική περίοδο και το «χτίσιμο» της ομάδας, για τη νέα σεζόν.