Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Pre-season: Όχι ποιος πάει αλλά ποιος μένει...

Pre-season: Όχι ποιος πάει αλλά ποιος μένει...
Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2021 - 12:27
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός. Και το περυσινό ήταν δύσκολο λόγω covid-19 που μείωσε στο ελάχιστο την ξεκούραση και ένωσε τις δύο σεζόν αλλά, τουλάχιστον, τότε είχε μόνο έναν αντίπαλο στα προκριματικά πριν από τους ομίλους. Τώρα τα πράγματα... αγριεύουν ξανά και οι ερυθρόλευκοι καλούνται να είναι αποτελεσματικοί. Μ' αυτά και μ' αυτά απομένουν περίπου 10 μέρες ξεκούρασης ακόμα για τους παίκτες. Στα μέσα του μήνα θα συγκεντρωθούν ξανά στο Ρέντη και ύστερα θα αναχωρήσουν για την Αυστρία και το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Σ' αυτή τη μάζωξη θα είναι αρκετοί. Μην ξεχνάμε ότι στον Ολυμπιακό ανήκουν και ουκ ολίγοι παίκτες που ήταν δανεικοί εντός και εκτός συνόρων. Κι εφόσον δεν θα έχει βρεθεί άλλη λύση για 'κείνους, αναγκαστικά θα ακολουθήσουν την ομάδα στην προετοιμασία.

Το λέω αυτό γιατί, για μία ακόμη φορά, γράφονται και λέγονται διάφορα με αφορμή τις αναμενόμενες προσκλήσεις του Ολυμπιακού προς τα περιουσιακά του στοιχεία. Ωστόσο κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν μετράει ποιοι θα βρίσκονται στο γκρουπ στην έναρξη της pre-season αλλά ποιοι θα είναι ακόμα παρόντες στο φινάλε της και ακόμα περισσότερο στην κανονική season.

Έχουν υπάρξει ουκ ολίγοι παίκτες στο παρελθόν που θεωρούνταν βασικοί στην έναρξη της προετοιμασίας και πριν τελειώσει αυτή είχαν απογοητεύσει και είχαν μπει στη λίστα των υπό παραχώρηση. Και φυσικά έχει συμβεί πολλάκις και το αντίστροφο. Παίκτες που θεωρούνταν τελειωμένοι αντιμετώπισαν σοβαρά την προετοιμασία και τους δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία. Αυτό είναι το σωστό κι αυτό κάνουν οι σοβαρές ομάδες όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Μην ξεχνάμε ότι στην προετοιμασία δεν κρίνεται το ταλέντο κάποιου παίκτη. Λίγο-πολύ η ομάδα ξέρει τι είναι ο καθένας, γι' αυτό εξάλλου και τον έβαλε στο δυναμικό της. Στην προετοιμασία κρίνονται άλλα πράγματα. Η προσαρμοστικότητα. Η σοβαρότητα. Ο επαγγελματισμός. Η επιθυμία. Η ύπαρξη κινήτρων. Παίκτες καλοί υπάρχουν πολλοί. Παίκτες που να έχουν όλο το πακέτο ωστόσο λιγότεροι. Κι εκείνοι είναι που θα μακροημερεύσουν. Αυτό συμβαίνει πάντα, αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει. Όποιος από τους παίκτες το καταλάβει, θα έχει μέλλον. Οι άλλοι...

ΥΓ: Αλήθεια, γιατί χρειάζονταν να βγάλει ανακοίνωση ο Ολυμπιακός προκειμένου να γίνει αυτό που πρέπει και συμφέρει ΟΛΟΥΣ αναφορικά με τις ομάδες Β' και της συμμετοχής του στη Σούπερ Λιγκ 2; Γιατί πρέπει στην Ελλάδα να συζητάμε για τα προφανή; Γιατί δεν τα κάνουμε όλα πιο εύκολα; Εντάξει, ρητορικά είναι τα ερωτήματα. Γνωρίζουμε όλοι τι ακριβώς έπαιξε; Ποιος και γιατί προσπαθούσε να φέρει αντιρρήσεις.

ΥΓ2: Για την ομάδα μπάσκετ είναι πολλά αυτά που πρέπει κάποια στιγμή αν ειπωθούν. Και καλά και κακά. Και αφορούν και ατομικά ανθρώπους και ομαδικά. Αυτό που δεν χωράει αμφιβολία είναι πως έκανε καλά, πολύ καλά, που αποχώρησε απ' αυτό το πρωτάθλημα. Αλήθεια, υπάρχει πραγματικά κόσμος που βλέπει και ενδιαφέρεται για την κατάληξη της σεζόν; Ή κόσμος που ικανοποιείται κιόλας απ' αυτό που βλέπει; Με... κλέψιμο «εκκλησίας» μοιάζει.

Διαβάστε επίσης

Φιλικά και εχθρικά

Φιλικά και εχθρικά

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για τον Ολυμπιακό που χτίζεται και που έχει ήδη μεγαλώσει και το βλέπουν και στο εξωτερικό. Και ένα ΥΓ. για το μπάσκετ…