Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ομάδα Β' με... χάρες Α'

Ομάδα Β' με... χάρες Α'
Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021 - 10:19
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σε μια περίοδο που γίνεται ντόρος με τις ομάδες Β' που σχεδιάζονται για να συμμετάσχουν στη Σούπερ Λιγκ 2, αν χαζέψει κανείς τους δανεικούς που έχει σε διάφορες ομάδες εντός και εκτός Ελλάδας ο Ολυμπιακός διαπιστώνει ότι οι πρωταθλητές έχουν εδώ και καιρό μια... Β' ομάδα με ταλέντο και... χάρη ομάδας Α'. Παίκτες λοιπόν όπως ο Παπέ Σισέ, ο Πέπε, ο Καφού, ο Μάξι Λοβέρα, ο Φιορίν Ντουρμισάι, ο Φράνκο Σολδάνο, ο Γιασίν Μεριά, ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, ο Αμπντουλαγιέ Κεϊτά, ο Νεμάνια Νίκολιτς, ο Νίκολα Τσούμιτς, ο Γιάννης Μασούρας, ο Ιωάννης Κωστή, ο Γιώργος Ξενιτίδης, ο Αλέξανδρος Βοΐλης, ο Γιώργος Μαρίνος και ο Φοντέ Καμαρά μόνο απαρατήρητοι δεν περνούν.

Προφανώς δεν είναι όλοι για το επίπεδο της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού. Κάποιοι δεν είναι έτοιμοι, ακόμα, άλλοι δεν είναι γενικώς. Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν ένα σωρό παίκτες που έχει στην ιδιοκτησία του ο πρωταθλητής και θα τους χρησιμοποιήσει όπως κριθεί πιο οφέλιμο. Άλλοι θα φέρουν χρήματα πίσω, άλλοι θα γίνουν μέλη της Α' ομάδας όταν είναι έτοιμοι. Κάτι θα προσφέρουν όλοι αν και έχουν ήδη αρχίσει να προσφέρουν με τον τρόπο τους.

ΥΓ: Δεν σας κρύβω ότι ανήκα σ' αυτούς που θεωρούσαν ότι ο Ανδρέας Γιαννιώτης είχε το πακέτο να στεριώσει στον Ολυμπιακό και θεώρησα υπερβολική την τότε κριτική και βιαστική την απόφαση της ομάδας να τον αφήσει να φύγει. Βλέποντας ύστερα τον Ελληνα πορτιέρο να μη στεριώνει ούτε στην Μακάμπι Τελ Αβίβ (στην οποία συμφώνησε να πάει για βασικός αλλά μετά από κάποιες συμμετοχές έμεινε στο περιθώριο) αλλά ούτε σ' αυτή τη δεύτερη θητεία του στον Ατρόμητο σκέφτομαι πως μάλλον υπερεκτίμησα τις δυνατότητές του και εν τέλει ο Ολυμπιακός είχε δίκιο... Γιατί αν δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα, καλός παίκτης δεν είναι αυτός που απλά έχει ταλέντο σε μια θέση. Καλός παίκτης είναι αυτός που έχει το πακέτο. Που έχει και ταλέντο, και επαγγελματισμό, και χαρακτήρα για ν' αντέχει στα δύσκολα και την πίεση.

ΥΓ2: Αυτή τη στιγμή η χρηματιστηριακή αξία του βασικού ρόστερ του Ολυμπιακού υπολογίζεται (σύμφωνα με το transfermarkt.com) σε 95,5 εκατ.ευρώ. Του ΠΑΟΚ σε 61 εκατ. της ΑΕΚ σε 34 και του ΠΑΟ σε 27. Δηλαδή χρειάζονται οι άλλοι τρεις μαζί για να συγκεντρώσουν ένα ρόστερ που υπολογίζεται ότι έχει μεγαλύτερη αξία από των πρωταθλητών...

ΥΓ3: Υπάρχουν αλήθεια αρκετοί προπονητές εκεί έξω που λένε ευθαρσώς και δημοσίως «έκανα λάθη» όπως συνέβη με την πρόσφατη συνέντευξη του Πέδρο Μαρτίνς στη Nova; Και μιλάμε για προπονητή που τα λέει αυτά μετά από μια χρυσή τριετία. Εγώ δεν ξέρω πολλούς. Αντιθέτως έχω δει άπειρους στην αποτυχία να λένε ότι φταίνε οι φροντιστές, οι κηπουροί, το ρόστερ που δεν είχαν, ακόμα και ο... ανάδρομος Ερμής. Και οι ίδιοι στην επιτυχία βάζουν μόνο τη μουράκλα τους στο κάδρο.

ΥΓ4: Αυτή τη στιγμή η χρηματιστηριακή αξία του Τικίνιο υπολογίζεται στα 6,5 εκατ.ευρώ. Μιλάμε για παίκτη που μόλις προ διετίας κοστολογούνταν 12 εκατ.

Διαβάστε επίσης