Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ποιος θα το περίμενε...

Ποιος θα το περίμενε...
Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021 - 13:22
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Δεν χωράει αμφιβολία ότι τα χρόνια του Ζοσέ Σα κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού υπήρξε ασυνήθιστα ελάχιστος έως μηδαμινός προβληματισμός για τη θέση. Κάθε παίκτης περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος, είναι φυσιολογικό. Ο Πορτογάλος πορτιέρο κατάφερε το αδύνατο. Σ' αυτά τα τρία χρόνια θυμόμαστε μόνο ένα μήνα προβληματισμού, κάποια στιγμή τη σεζόν που ολοκληρώθηκε δεν ήταν καλά. Όλο το υπόλοιπο διάστημα ο Ζοσέ ήταν σε τοπ φόρμα.

Για παίκτες σε άλλες θέσεις ανησυχούσαμε κατά καιρούς, για το τέρμα ποτέ. Τη σιγουριά και την ηρεμία του Σα κάτω από τα δοκάρια δύσκολα τη συναντά κανείς σε άλλον τερματοφύλακα, ακόμα και τους κορυφαίους της Ευρώπης. Γέμισε τις μνήμες μας υπέροχα χάι λάιτ που θα τα βάλουμε στο άλμπουμ του πιο αγαπημένου άλμπουμ της ζωής μας, του Ολυμπιακού.

Ποιος θα το περίμενε λοιπόν να μην υπάρχει έστω και... μισή διαμαρτυρία ή ανησυχία όταν έφτανε το «πλήρωμα» του χρόνου για να κάνει το επόμενο βήμα. Μην γελιόμαστε, δεν θα μπορούσε να μείνει για πάντα. Όχι γιατί ο Ολυμπιακός λιγουρεύτηκε τα λεφτά και τον έβγαλε στο... σφυρί. Επειδή ο Ζοσέ ως σωστός επαγγελματίας και παίκτης με φιλοδοξία, ήθελε να πάει σε καλύτερο πρωτάθλημα. Θα ήταν περίεργο να μην το θέλει.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν κατάφερε κάτι που επίσης είναι ασυνήθιστο. Να βρίσκεται κοντά στο να αποχωρήσει κορυφαίος του παίκτης και να έχει προκαταβολικά ηρεμήσει άπαντες με την επιλογή του διαδόχου. Ενός διαδόχου μάλιστα που φτάνει / έφτασε πριν καν φύγει ο προηγούμενος... Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν από μέρους μας στον σπουδαίο Ζοσέ Σα για τις υπηρεσίες και τις υπέροχες αναμνήσεις. Ένα δικό του μεγάλο ευχαριστώ στον Ολυμπιακό για όλα όσα του προσέφερε υλικά / ηθικά / χρηματιστηριακά.

ΥΓ1: Σοβαρά τώρα τα τρίγωνα τερματοφυλάκων Σα-Κρίστινσον-Τζολάκης και Βάτσλικ-Κρίστινσον-Τζολάκης αποτελούν δύο από τα καλύτερα στην ιστορία του Ολυμπιακού και όχι μόνο.

ΥΓ2: Ακόμα να αρχίσει η Α1 ανδρών μπάσκετ; Δεν αντέχεται τόση στέρηση αυτής της αμφίρροπης πρωταθληματάρας.

ΥΓ3: Και για να το εμπεδώσουμε κι εσείς κι εγώ, μεταγραφή έχουμε όταν ένας παίκτης υπογράφει και ανακοινώνεται από την ΠΑΕ. Μέχρι τότε έχουμε προτάσεις μάνατζερ / σκάουτινγκ / συζητήσεις / επαφές / σκέψεις κτλ. Όχι μεταγραφή.

Διαβάστε επίσης