Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός και Ολυμπιακάρα

Ολυμπιακός και Ολυμπιακάρα
Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 - 10:21
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Όπως δεν είχα απογοητευτεί μετά τον αποκλεισμό από τη Λουντογκόρετς αφού ήξερα ότι ο χρόνος θα λειτουργούσε μόνο υπέρ και θεωρούσα ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο η σωματική ταλαιπωρία αρκετών παικτών από τραυματισμούς και covid, έτσι δεν ενθουσιάζομαι μετά το 3-0 επί της Σλόβαν.

Στις «κουβέντες» που κάνουμε καθημερινά σε τούτη εδώ τη γωνιά σας έχω εκφράσει πολλές φορές τη γνώμη μου γι' αυτή την ομάδα, την ομάδα της εποχής Μαρτίνς. Την εμπιστεύομαι απόλυτα. Τολμώ να πω όσο καμία άλλη στα 44 χρόνια ζωής μου. Είναι μια ομάδα με τη σωστή νοοτροπία, ψυχολογία και φυσικά τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να λέγεται Ολυμπιακός.

Σοβαρότητα, με ελάχιστες εξαιρέσεις (γι' αυτές τις εξαιρέσεις παρεμβαίνει όταν κρίνει πως χρειάζεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης...). Μαχητικό πνεύμα, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Πνεύμα νικητή, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ποιότητα στο ρόστερ. Σκληρή και σωστή δουλειά με τη μπαγκέτα να κρατιέται από τον σοβαρό και καλό προπονητή που έχει στον πάγκο του.

Και φυσικά διοίκηση που είναι ΠΑΝΤΑ δίπλα και τα σπρώχνει ακόμα και μετά από οικονομικά και αγωνιστικά «ατυχήματα» όπως συνέβη με τον αποκλεισμό από τη Λουντογκόρετς. Χρειάζεται κάτι άλλο; Νομίζω όχι. Αυτός ο Ολυμπιακός έχει ό,τι χρειάζεται για να λέγεται Ολυμπιακάρα. Και να φανταστείτε ότι ακόμα δεν έχουμε δει Τικίνιο και Ρόνι και είναι νοκ-άουτ ο Φορτούνης ενώ ο Ονιεκουρού είναι ανέτοιμος κι έρχονται κι άλλοι παίκτες...

Εμπιστοσύνη και στήριξη στα ζόρια της χρειάζεται αυτή η ομάδα και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποδώσει με την εικόνα της στο γήπεδο.

ΥΓ: Αν μη τι άλλο καλό ήταν το δείγμα του Βατσλίκ στο ντεμπούτο του. Και το χαρακτηρίζω καλό παρότι δεν κινδύνεψε (μία τελική κατέγραψε η στατιστική για τη Σλόβαν) και δεν χρειάστηκε να μας δείξει τις ικανότητές του. Μου άρεσε πως δημιούργησε επιθέσεις παίζοντας σωστά και γρήγορα τη μπάλα μπροστά με χέρια και πόδια. Θυμόμαστε όλοι ότι ένα πρόβλημα που δεν διόρθωσε ο Σα ήταν η αποτυχία του να βρει με μακρινή μπαλιά συμπαίκτες του με τα πόδια.

ΥΓ2: Ειλικρινώς παραδέχομαι ότι τον Σισέ τον έχω αποδοκιμάσει πολλάκις στο παρελθόν για επιπολαιότητές του. Όσο έχει παίξει ως τώρα πάντως στα καλοκαιρινά προκριματικά είναι εξαιρετικός αποδεικνύοντας ότι το πιο σημαντικό είναι η επιθυμία και η θέληση.

Διαβάστε επίσης

Λύσεις και ετοιμότητα loading

Λύσεις και ετοιμότητα loading

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη μάχη του Europa League, απέναντι στη Σλόβαν και ο Σπύρος Γρομητσάρης αναλύει τα δεδομένα στο λιμάνι!