Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όχι ταλεντάκια, κανονικοί παίκτες του ρόστερ

Όχι ταλεντάκια, κανονικοί παίκτες του ρόστερ
Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 - 10:03
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ένα από τα μεγαλύτερα προσωπικά ποδοσφαιρικά στοιχήματα που έβαλε ο Ολυμπιακός την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο και πρέπει να κερδηθούν είναι ο Μίχαλ Καρμπόβνικ. Οι συστάσεις για τον 20χρονο Πολωνό είναι εξαιρετικές. Είχε γίνει μεγάλος... ντόρος γύρω από το όνομά του. Βρέθηκε να σκανάρεται από μερικές σημαντικές ευρωπαϊκές ομάδες πριν δώσει 5,5 εκατ. ευρώ η Μπράιτον τον Οκτώβρη του 2020 για να τον κάνει δικό της από τη Λέγκια. Αυτό που μένει λοιπόν και έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός είναι να επιβεβαιώσει ο Καρμπόβνικ το ταλέντο του που προφανώς δεν αμφισβητείται.

Ο 20χρονος Πολωνός θα λειτουργήσει ως μπαλαντέρ. Ως παίκτης που θα δίνει λύσεις τόσο στο αριστερό όσο και στο δεξί άκρο της άμυνας, ανάλογα με τις ανάγκες που παρουσιάζονται. Και πρέπει να λειτουργήσει σωστά γιατί ο Ολυμπιακός θα έχει ανάγκη τις υπηρεσίες του όπως θα έχει ανάγκη τις υπηρεσίες κάθε παίκτη. Η χρονιά θα είναι μεγάλη και δύσκολη, επιβάλλεται όλοι να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους στο χορτάρι. Αν και 20 ετών επίσης, ο Καρμπόβνικ πρέπει να συμπεριφερθεί εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου ως μεγαλύτερος.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για έναν νεαρό παίκτη που πιάνει θέση ξένου, τον Αγκιμπού Καμαρά. Όπως κατέστησε σαφές ο Πέδρο Μαρτίνς, ο παίκτης υπολογίζεται κανονικά. Παρότι είναι μικρός και ήρθε τώρα στην ομάδα, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν τον αντιμετωπίζει με -αγωνιστική- επιείκεια, ως ταλεντάκι. Αντιθέτως του αναθέτει ήδη σημαντικούς ρόλους βάζοντάς τον σε κρίσιμα ματς όπως ήταν αυτά με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας που κρίνονταν το εισιτήριο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Και ο Αγκιμπού δικαίωσε την επιλογή της ομάδας που τον έφερε και του προπονητή που του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί.

Καιρός λοιπόν είναι ν' αρχίσουμε να βλέπουμε τους 19χρονους και τους 20χρονους όχι ως ταλεντάκια αλλά ας κανονικούς παίκτες του ρόστερ.

ΥΓ: Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα / εμπόδια του Ολυμπιακού στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο αφορούσε στις θέσεις ξένων. Οι ευρθρόλευκοι ήταν γεμάτοι. Και μπορεί κάποιοι στην αρχή του καλοκαιριού να θεωρούσαν δεδομένο ότι θα αποχωρήσουν παίκτες όπως ο Μαντί Καμαρά ή ο Παπέ Σισέ αλλά η πραγματικότητα συχνά εξελίσσεται διαφορετικά. Αυτό γιατί αφενός μερικές φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολόγιζες και αφετέρου ο Ολυμπιακός είχε ορίσει ένα μίνιμουμ στην τιμή πώλησης και δεν ήθελε να πέσει κάτω απ' αυτό για ευνόητους λόγους.

Διαβάστε επίσης

Όταν οι άλλοι παίζουν εμείς... y.o.l.o.

Όταν οι άλλοι παίζουν εμείς... y.o.l.o.

Η ζωή είναι μικρή, για να τη… χαραμίζεις παίζοντας πρωτάθλημα, όπως φαίνεται εδώ στην Ελλάδα και τη Σούπερ Λιγκ! Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης!