Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το μέλλον της εθνικής ήταν (προδιαγε)Γραμμένο

Το μέλλον της εθνικής ήταν (προδιαγε)Γραμμένο
Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021 - 10:02
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τι φταίει για τη νέα παταγώδη επιτυχία της Εθνικής; Το Καραϊσκάκη φταίει. Και ο Γκιρτζίκης. Και ο Σαρρής. Και ο Μανωλάς. Και ο Παπασταθόπουλος. Και ο Ανάδρομος Ερμής. Δε φταίει σε καμία περίπτωση η «εξυγίανση» που ήρθε και μας έσωσε και η Εθνικάρα μας «πετάει» από... θρίαμβο σε... θρίαμβο. Ούτε ο Γραμμένος φταίει της εποχής του οποίου οι επιλογές (το ποιανού ακριβώς είναι οι επιλογές ας μην το παρα-αναλύσουμε αυτή τη στιγμή) στην πραγματικότητα διοικούν ακόμα την ΕΠΟ.

Καταλάβατε το πνεύμα μου βεβαίως. Είναι ειρωνικό. Μερικές φορές η ειρωνεία είναι η άμυνα στα ατελείωτα νεύρα. Στον θυμό. Περιμένω με λαχτάρα να διαβάσω τις αλήθειες των ανεξάρτητων παιδιών με την αιχμηρή πένα για το τι φταίει. Κάποτε έλεγαν με ευκολία ότι φταίει ο Γκιρτζίκης ο Σαρρής και όποιος άλλος στην ΕΠΟ. Και για την κλιματική αλλαγή έφταιγαν όλοι αυτοί. Από την εποχή Γραμμένου και μετά δεν ακουμπάνε τη διοίκηση της ΕΠΟ, κάνει...τζιζ. Όλα τα βλέπουν αγγελικά πλασμένα. Εξυγιαντικά. Ντάξει, σώνει λίγο δεν αντέχουμε άλλη εξυγίανση. Φωτοστέφανα έχουμε βγάλει όλοι.

Ήταν ξεκάθαρο από το πρώτο δευτερόλεπτο της εποχής Γραμμένου ότι ο βασικός της στόχος ήταν να απομακρύνει από όπου μπορούσε, προφανώς και την εθνική, ό,τι είχε έστω και... φόντο ερυθρόλευκο. Μόνο που δεν καταλάβαινε ότι απομακρύνει τη μοναδική επιτυχημένη αθλητική απόχρωση και διεθνώς που έχει αυτή η χώρα. Και τώρα «λούζεται» το αποτέλεσμα των επιλογών της. Είναι πικρό το ποτήρι αλλά θα το πιουν όλο. Όπως αρμόζει, αργά και βασανιστικά.

Ειλικρινά περιμένω από τον Θοδωρή Ζαγοράκη να δικαιολογήσει την ιστορία του και το παρελθόν του στην Εθνική και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να δείξει ότι πραγματικά τον νοιάζει. Να δείξει ότι θα φτάσει στα άκρα προκειμένου να κάνει ό,τι νομίζει σωστό. Ποδοσφαιρικά σωστό και λογικό. Να πάει κόντρα σε όλους όσοι έχουν οδηγήσει την ομάδα σ' αυτό το ατελείωτο χάλι. Η μπάλα είναι ξανά στα πόδια του.

ΥΓ: Ρίχνεις μια ματιά στο βιογραφικό του Βαν Σχιπ και απορείς ποιός και γιατί τον διάλεξε. Μια ζωή βοηθός. Και πρώτος προπονητής κάπου στην Αυστραλία το Μεξικό και στην Τσβόλε.

ΥΓ2: Να δούμε τι άλλο μπορεί να «χτυπήσει» αυτή την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού που η κακοδαιμονία δε λέει να την αφήσει ήσυχη. Έλεος κάπου.

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο... κύμα

Το πρώτο... κύμα

Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις απαντήσεις της ομάδας. Στο γήπεδο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...

Ένας «πόλεμος» πιο άγριος από ποτέ

Ένας «πόλεμος» πιο άγριος από ποτέ

Τα δύο πρωταθλήματα που πήρε ο Ολυμπιακός αποτέλεσαν βαρύ φορτίο στην ψυχολογία και τον εγωϊσμό της εξυγίανσης. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Σοβαρά και ασόβαρα

Σοβαρά και ασόβαρα

Και πρέπει λοιπόν εμείς τώρα να βγάλουμε σοβαρά συμπεράσματα. Σόρι, δεν θα πάρω. Blogάρει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.