Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το must και only win και ένα... σύγκρυο

Το must και only win και ένα... σύγκρυο
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:07
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το πόσο δύσκολο είναι το σημερινό ματς του Ολυμπιακού στην Τρίπολη φανερώνει η ιστορία των αναμετρήσεων με γηπεδούχο τον Αστέρα από τη σεζόν που βρέθηκε στη μεγάλη κατηγορία. Ο πρωταθλητής έχει 8 νίκες, οι Αρκάδες 3 και τα ματς δίχως νικητή είναι 4. Δηλαδή οι ερυθρόλευκοι δεν κερδίζουν (χάνουν ή μένουν ισόπαλοι) στο 1 από τα 2 ματς κάθε φορά. Ο βαθμός δυσκολίας αυξάνει αν σκεφτούμε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει ακόμα τον ρυθμό και την ομοιογένεια που πρέπει και στον αντίποδα ο Αστέρα «διψάει» για θετικό αποτέλεσμα αφού τις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχει 2 εκτός έδρας ισοπαλίες και 1 εντός έδρας ήττα.

Όπως έχω γράψει σε άλλα ανάλογα ματς στο παρελθόν, τα λίγα λόγια είναι ζάχαρη και τα καθόλου μέλι. Μέλι είναι και το να μην έχεις τρελές προσδοκίες αναφορικά με το θέαμα. Να κερδίσει θέλει και πρέπει ο Ολυμπιακός. Κι ας μη... βλέπεται. Να κερδίσει με μισό - μηδέν. Να κερδίσει με τυχερό ή ωραίο γκολ. Ακόμα και με αυτογκόλ. Αν στο φινάλε είναι πρωταθλητής, νίκες σε έδρες όπως η Λαμία, η Τρίπολη και τα Γιάννενα θα καταλαμβάνουν ειδικό κεφάλαιο στο άλμπουμ των αναμνήσεων του τίτλου.

Προφανώς και δεν κρίνεται τίποτα την 4η αγωνιστική, απλά με το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ αργότερα θα ήταν ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό να φύγει από την Τρίπολη με ένα σπουδαίο «διπλό» και ύστερα να περιμένει να μάθει αν θα έχει απώλεια ο δικέφαλος του βορρά, του νότου ή και οι δύο μαζί.

ΥΓ: Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει, νομίζω, η απόδοση του Μαντί Καμαρά στο σημερινό ματς. Αν πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και κάνει τα γνωστά τρεξίματα ενώ βγάλει ιδέες και δημιουργικά ο Ολυμπιακός θα έχει αυξημένες πιθανότητες για να κερδίσει.

ΥΓ2: Κάθε άλλο παρά θα εκπλαγώ αν δω σήμερα στην 11άδα ξανά τον Αγκιμπού Καμαρά.

ΥΓ3: Ο Κούντε είναι αληθινό υπερ-όπλο για τον Ολυμπιακό. Στο πρόσφατο ματς με τον Απόλλωνα η απόδοσή του ήταν καλή στο α' ημίχρονο και πολύ καλή στο β'. Μια ισορροπία πρέπει να βρει και μια σταθερότητα. Νομίζω είναι θέμα χρόνου και ρυθμού. Θα τα έχει και τα δύο.

ΥΓ4: Από τον τρόπο που αντιδρούν διάφοροι τρίτοι αντιλαμβάνεσαι τη...σύγκρυο τους έχει πιάσει με τη δημιουργία κολυμβητηρίου στο ΣΕΦ. Αντιλαμβάνονται πως οι πιθανότητες για επιτυχία των δικών τους ομάδων ελαχιστοποιούνται.

Διαβάστε επίσης