Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χέρια και πόδια στήριξης

Χέρια και πόδια στήριξης
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 - 11:14
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στα Γιάννενα το τάκλιν-γλίστρα του Ρέαμπτσιουκ και το χτύπημα της μπάλας στο χέρι στήριξής του χαρακτηρίστηκε ξεκάθαρο πέναλτι από διαιτητή και (προφανώς) VAR αφού δεν έστειλε, έτσι για τη σιγουριά βρε αδερφέ, τον Ευαγγέλου στην οθόνη που βρίσκεται δίπλα στον αγωνιστικό χώρο για να βεβαιωθεί. Πριν από ακριβώς ένα μήνα, σε ανάλογη περίπτωση εις βάρος του ΠΑΟ και (ξανά) υπέρ του ΠΑΣ ο VARίστας έστειλε τον διαιτητή Παπαδόπουλο σε on field review που πήρε πίσω την αρχική του απόφαση και δεν καταλόγισε πέναλτι. Πέρα από την πλάκα (δεν υπάρχει καμία πλάκα...), ας μπει επιτέλους ένας σαφής κανόνας για τα πέναλτι στα χέρια στήριξης ώστε να μην επιτρέπεται / μπορεί να «μεταφράζει» όπως νομίζει ο εκάστοτε διαιτητής την κάθε περίσταση.

Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό μετά το χέρι στήριξης του Όλεγκ ήρθε το πόδι στήριξης του Γιουσέφ. Ο Ελ Αραμπί ήταν εκεί που έπρεπε και έβαλε ένα εύκολο γκολ για την κλάση του. Το πιο δύσκολο το έκανε ο Εμβιλά στη φάση που έβγαλε μία από τις πιο απίστευτες / περίεργες ασίστ που θυμάμαι. Εξαιρετική ήταν και η μεταφορά της μπάλας στην περιοχή από τον Βαλμπουενά που εκτέλεσε... χειρουργικά το φάουλ προκαλώντας πανικό στην αντίπαλη περιοχή.

Νομίζω πολλή ενέργεια σπαταλήθηκε στα Γιάννενα και δεν αξίζει να μείνει άλλο σ' αυτό το ματς. Επέστρεψε εκεί που ανήκει, την κορυφή, και πλέον ετοιμάζει διαβατήριο για Φρανκφούρτη. Το ματς της Πέμπτης με την Αϊντραχτ είναι ένα ακόμα ραντεβού του Ολυμπιακού με την ευρωπαϊκή ελίτ.

Το θετικό για την ομάδα είναι ότι θα πάει εκεί έχοντας καλή ψυχολογία, μετά το διπλό στα Γιάννενα και την κορυφή στο πρωτάθλημα, τόσο σε ομαδικό επίπεδο όσο και ατομικό. Και ο Ελ Αραμπί είναι καλύτερα και ο Εμβιλά που αγωνίστηκε ως αλλαγή σε όλο το β' ημίχρονο και έδειξε πως πατάει πολύ καλά πια. Δυστυχώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Γκάρι Ροντρίγκες που σε ελάχιστα λεπτά έκανε αισθητή την παρουσία του ωστόσο για 'κείνον υπάρχει το πρωτάθλημα στο οποίο μπορεί να αφήσει το σημάδι του και βοηθήσει τον Ολυμπιακό να ξαναφτάσει στον τίτλο.

ΥΓ: Και μέσα σ' όλα υπήρχε και ο Περέα που συμπεριφέρονταν λες και ξέχασε ότι μετακόμισε στα Γιάννενα και τον ΠΑΣ και πίστευε ότι είναι ακόμα στον Παναθηναϊκό και ήθελε να γίνει αρεστός στην εξέδρα. Βεβαίως δε φταίει ο παίκτης σε παρόμοιες περιστάσεις αλλά ο διαιτητής που του επιτρέπει να κάνει τον... κόκκορα και δεν τον στέλνει νωρίτερα στα αποδυτήρια για ντουσάκι ώστε να στρώσει χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης

Όσα έρθουν, όχι όσα πάνε

Όσα έρθουν, όχι όσα πάνε

Κόντρα σε μια επίλεκτη ομάδα της σχολής «όσα πάνε και όσα έρθουν» ο Ολυμπιακός οφείλει να παίξει με τον δικό του χαρακτήρα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Εξυπνάδα και ουσία

Εξυπνάδα και ουσία

ΠΑΣ-Ολυμπιακός λοιπόν. Να πω ότι είναι δύσκολο; Σιγά τα νέα. Να πω ότι χρειάζεται σοβαρότητα και συγκέντρωση; Ξανά, σιγά τα νέα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης!