Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εξυπνάδα και ουσία

Εξυπνάδα και ουσία
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 - 10:55
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

ΠΑΣ - Ολυμπιακός λοιπόν. Να πω ότι είναι δύσκολο; Σιγά τα νέα. Να πω ότι χρειάζεται σοβαρότητα και συγκέντρωση; Ξανά, σιγά τα νέα. Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να διαπιστωθούν τα γνωστά. Να βρεθούν οι τρόποι ώστε να ξεπεραστούν οι συγκεκριμένες διαπιστώσεις χρειάζεται. Ο Ολυμπιακός θέλει τους τρεις βαθμούς απόψε στα Γιάννενα. Τελεία και παύλα. Για να τους πάρει πρέπει να μοχθήσει. Και να είναι και έξυπνος και ουσιαστικός. Ο ΠΑΣ, όπως κάθε ομάδα που αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στη Σούπερ Λίγκα, από τη θέση του αουτσάιντερ ξεκινάει το ματς, άρα η δική του πίεση είναι λιγότερη και δεν... χάνεται αν χάσει. Ούτε ο Ολυμπιακός θα χαθεί την 6η αγωνιστική αλλά καλό θα είναι να μη φέρει τον εαυτό του σε δύσκολη θέση νωρίς ώστε να κυνηγάει για να καλύψει διαφορές.

Όσο δύσκολο ήταν για τον Μαρτίνς που είχε περιορισμένες επιλογές 11άδας, άλλο τόσο δύσκολο (διαφορετική δυσκολία βεβαίως) είναι και τώρα που έχει στα χέρια του (σχεδόν) όλες τις λύσεις. Ο Πορτογάλος πρέπει να αποφασίσει ποιοί είναι οι πιο έτοιμοι και ποιοί θα είναι πιο αφοσιωμένοι στη συγκεκριμένη αποστολή και τη στρατηγική της. Πέρυσι ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε στα Γιάννενα ούτε σε πρωτάθλημα ούτε σε κύπελλο. Μάλιστα και στα δύο ματς προηγήθηκε ο ΠΑΣ στο α' ημίχρονο κι αυτό κάτι πρέπει να μας λέει. Στο πρωτάθλημα οι Γιαννιώτες πήραν προβάδισμα μόλις στο 5' με τον Παμλίδη, στο κύπελλο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με πέναλτι του Εραμούσπε. Γενικώς με γηπεδούχο τον ΠΑΣ δεν υπάρχει καμία σαρωτική υπεροχή των ερυθρόλευκων. Τα Γιάννινα είναι υπέροχη πολή αλλά για... βόλτα, όχι για να φιλοξενηθείς ποδοσφαιρικά αφού ο ΠΑΣ είναι ζόρικος.

ΥΓ: Ουπς, φτερνίστηκε κάποιος στο Ρέντη. Παραβίαση του ΚΑΠ! Δύο... βολές και η μπάλα απέξω.

ΥΓ2: Αν πρέπει να επιλέξει κάποιος Ονιεκουρού ή Ρόνι Λόπες είναι πιο σημαντικό να βρουν φόρμα και να προσφέρουν στον Ολυμπιακό η απάντηση είναι εύκολη και καταλαβαίνουμε όλοι γιατί. Ονιεκουρού γιατί αποτελεί μεταγραφή / επένδυση της ομάδας ενώ ο Ρόνι είναι δανεικός. Σημαντικό είναι να προσφέρει και ο Γκάρι που επίσης ανήκει στην ομάδα. Ναι, το ιδανικό θα είναι να μην υπάρξει επιλογή, να προσφέρουν όλοι. Η σεζόν μόλις άρχισε εξάλλου και υπάρχουν μπροστά... άπειρα ματς για να δώσουν χέρι βοήθειας.

ΥΓ3: Έχασε η Αϊντραχτ από τη Χέρτα και άρχισαν ξανά οι ίδιες εύκολες κλισεδούρες. Πόσο θα μας πάρει να κατανοήσουμε ότι είναι άλλο ένα εγχώριο πρωτάθλημα και άλλο μια ευρωπαϊκή διοργάνωση; Διαφορετικοί... κόσμοι είναι με ξεχωριστές ανάγκες και ιδιαιτερότητες.

Διαβάστε επίσης

Χέρια και πόδια στήριξης

Χέρια και πόδια στήριξης

Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό μετά το χέρι στήριξης του Όλεγκ ήρθε το πόδι στήριξης του Γιουσέφ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Και μαζί και χώρια

Και μαζί και χώρια

Τικίνιο; Ή Ελ Αραμπί; Ή και τους δύο; Ο Σπύρος Γρομητσάρης blogάρει στο gavros.gr και αναλύει!