Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παντός καιρού και συνθηκών

Παντός καιρού και συνθηκών
Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Όποιος θέλει να είναι παίκτης του Ολυμπιακού πρέπει να είναι προσαρμοσμένος σε αυτές τις συνθήκες και είναι. Είναι συνεχώς διαθέσιμοι για να δουλεύουμε και να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Εμείς θέλουμε να πρωταγωνιστούμε και στις τρεις διοργανώσεις που μετέχουμε επομένως όποιος είναι εδώ είναι έτοιμος να αντιμετωπίζει τέτοιες δυσκολίες».

Πόσο ωραία, λιτά και κατανοητά τα είπε χθες ο Πέδρο Μαρτίνς στη Nova. Θα μπορούσε να επικαλεστεί πολλά πράγματα. Όπως πάντα, δεν επικαλέστηκε τίποτα.

Όχι γιατί παραγνωρίζει τις δεδομένες αντικειμενικές δυσκολίες του να διακόπτονται συνεχώς τα πρωταθλήματα λόγω εθνικών ομάδων και να σκορπάει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα οι μισοί και βάλε ποδοσφαιριστές του. Αλλά γιατί δεν θέλει να... ποτίσει τον εγκέφαλο των παικτών με έτοιμες δικαιολογίες που θα τις χρησιμοποιήσουν αν κάτι πάει στραβά. Δεν είναι δικαιολογίες, η πραγματικότητα είναι όντως δύσκολη για τον Ολυμπιακό. Αλλα τι είναι εύκολο πια στο σύγχρονο ποδόσφαιρο που είναι γεμάτο αγωνιστικές υποχρεώσεις και ταξίδια για τους καλύτερους; Τίποτα.

Οι ερυθρόλευκοι λοιπόν οφείλουν να ξεχάσουν ό,τι ενδεχομένως τους έχει κουράσει σωματικά και ψυχολογικά το προηγούμενο διάστημα, να πάρουν βαθιά ανάσα, και να ξανα...βουτήξουν στα βαθιά της σεζόν. Αύριο ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, την ερχόμενη Πέμπτη με την Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτ, και ακολούθως ματς κορυφής με τον ΠΑΟΚ στο Γ.Καραϊσκάκης. Ζόρι αλλά τα ζόρικα είναι για τους ζόρικους. Πιο πλήρης από ποτέ, ως τώρα, στη σεζόν δείχνει ο Ολυμπιακός κι αυτό δίνει την ευκαιρία στον προπονητή να... παίξει μπάλα με περισσότερες λύσεις. Να επιλέξει πιο φρέσκους παίκτες σωματικά και πνευματικά. Να... τσιγκλήσει τον εγωϊσμό κάποιων και να βάλει... ανταγωνισμό σε άλλους που πίστευαν ότι η 11άδα αρχίζει από 'κείνους.

ΥΓ: Πολύ ωραία ήταν μπασκετικά η εβδομάδα στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός πήγε στη Βαρκελώνη και έχασε στην παράταση για ένα ριμπάουντ και ένα (μάλλον πολλά ήταν, όχι ένα...) σφύριγμα από τη Μπαρτσελόνα και στο ΣΕΦ ζορίστηκε απίστευτα από τον κακό του δαίμονα, Ζαλγκίρις, στο πρώτο μισό του ματς και ύστερα έκανε την ανατροπή και έφτασε στη νίκη με διαφορά.

Ήταν ωραία λοιπόν η εβδομάδα γιατί ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα. Χαρακτήρα και κατά τη διάρκεια του ματς στη Βαρκελώνη αλλά και στη διαχείριση της απογοήτευσης που εύλογα γέννησε η ήττα στην παράταση. Και τη διαχείριση την έκανε σε μόλις 48 ώρες, δεν είναι καθόλου εύκολο. Για να δούμε και τη συνέχεια, επαναλαμβάνω είναι νωρίς για μεγάλα συμπεράσματα αν και φαίνεται ότι η ομάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο.

Διαβάστε επίσης

Εξυπνάδα και ουσία

Εξυπνάδα και ουσία

ΠΑΣ-Ολυμπιακός λοιπόν. Να πω ότι είναι δύσκολο; Σιγά τα νέα. Να πω ότι χρειάζεται σοβαρότητα και συγκέντρωση; Ξανά, σιγά τα νέα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης!

Χέρια και πόδια στήριξης

Χέρια και πόδια στήριξης

Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό μετά το χέρι στήριξης του Όλεγκ ήρθε το πόδι στήριξης του Γιουσέφ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Και μαζί και χώρια

Και μαζί και χώρια

Τικίνιο; Ή Ελ Αραμπί; Ή και τους δύο; Ο Σπύρος Γρομητσάρης blogάρει στο gavros.gr και αναλύει!