Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το κλειδί θα είναι πάλι στα «μικρά» πράγματα

Το κλειδί θα είναι πάλι στα «μικρά» πράγματα
Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021 - 13:12
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ξέρω, όσοι έχετε δυνατή μνήμη, θα το θυμάστε. Πριν από το ματς με τον ΠΑΟΚ έγραψα ότι ακούω σχεδόν βερεσέ τις υπερ-αναλύσεις για τακτικές, διατάξεις και συστήματα. Για μένα σε ματς του Ολυμπιακού όπως εκείνο με τον δικέφαλο του βορρά αλλά και αυτό με τον δικέφαλο της Αθήνας απόψε παίζουν κομβικό ρόλο τα μικρά απλά πράγματα. Αυτό θέλω / περιμένω να κάνει απόψε ο Ολυμπιακός για να φύγει νικητής.

Οι παίκτες, όσοι επιλεγούν τελικά από τον προπονητή στο αρχικό σχήμα αλλά κι εκείνοι που κάποια στιγμή θα χρησιμοποιηθούν ως αλλαγή, να μην πουλάνε μπάλες. Να μην κάνουν δύσκολα / εξεζητημένα πράγματα. Να σκέφτονται και να πράττουν γρήγορα. Να αμύνονται όλοι μαζί. Να παίζουν ομαδικά. Να μοιράζονται τις ευθύνες. Να τρέχουν και δίχως τη μπάλα, όχι μόνο μαζί της. Μαζί κερδίζουν, μαζί χάνουν. Ακόμα και οι πιο μεγάλοι αγώνες, ειδικά οι μεγάλοι αγώνες για να είμαι πιο σαφής, κερδίζονται σ' αυτά τα μικρά πραγματάκια. Ένα τάκλιν. Μια σωστή πάσα. Μια γρήγορη σωστή απόφαση.

Από εκεί και έπειτα, είναι ξεκάθαρο πως δεν κρίνεται τίποτα οριστικά την 10η αγωνιστική ενός πρωταθλήματος που έχει και πλέι οφ... Ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει μια ευκαιρία, με νίκη απόψε, να φέρει την ΑΕΚ σε πολύ πολύ δύσκολη θέση στη μάχη του τίτλου αφήνοντάς τη 6β. πίσω. Θα πρέπει να προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις του να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία αφού θα υπάρξει αργότερα και μεγάλη πίεση στο ρόστερ με τις απουσίες λόγω του Κόπα Άφρικα.

Δεν χωράει αμφιβολία πως για την ΑΕΚ το ματς αυτό έχει χαρακτήρα τελικού. Και ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι προετοιμασμένος για ΟΛΑ. Όταν λέω όλα, εννοώ ΟΛΑ. Σε καθαρά ποδοσφαιρικό και όχι μόνο επίπεδο. Σε τέτοιες βραδιές δείχνει και ο κάθε παίκτης τον χαρακτήρα του. Πόσο μπορεί να παραμείνει προσηλωμένος και συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και πόσο ευέλικτος θα γίνει στην όποια συνθήκη δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια του ματς.

ΥΓ: Η ομάδα Β' κέρδισε και την ΑΕΛ αλλά σε αντίθεση με τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ, δεν έπαιξε καλά. Είναι ξεκάθαρο ότι τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση αλλά και τα αποτελέσματα είναι δεδομένα ειδικά σε τέτοιου είδους ομάδες και πρωταθλήματα. Θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι ο βασικός στόχος της ομάδας Β' είναι να εκπαιδεύσει σωστά τους πιο νέους παίκτες για να γίνουν κάποια στιγμή στο μέλλον μέλη της πρώτης ομάδας. Ένα σχολείο είναι η ομάδα αυτή, όχι σύνολο πρωταθλητισμού.

Διαβάστε επίσης

Λοιπόν, τι λες;

Λοιπόν, τι λες;

Ξέρετε κάτι; Ο Ολυμπιακός δεν έπαψε χθες να είναι καλύτερος από τον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Η συμμαχία του Ολυμπιακού

Η συμμαχία του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός είχε, έχει και θα έχει στον αιώνα τον άπαντα συμμαχία. Με τον εαυτό του. Μόνος του και όλοι τους. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...