Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αν σου φαίνεται λίγο που...

Αν σου φαίνεται λίγο που...
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 10:00
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Εφές στην Κωνσταντινούπολη σου φαινόταν «λίγο» που, μέχρι τώρα, η ομάδα μπάσκετ κερδίζει μόνο εντός έδρας στην Ευρωλίγκα και χάνει μακριά από το ΣΕΦ πρέπει να θυμηθείς ότι πέρυσι στην κανονική περίοδο μπήκαν στα πλέι οφ 3 ομάδες που είχαν από 20 νίκες. Δηλαδή μπορεί να πει κανείς ότι κέρδισαν τα 17 εντός έδρας ματς τους και έψαξαν άλλες μόλις 3 εκτός έδρας νίκες. Μακάρι (αν και προφανώς μοιάζει στατιστικά δύσκολο) ο Ολυμπιακός να κάνει το απόλυτο στα εντός έδρας ματς του γιατί θα έχει μια σπουδαία και τεράστια βάση για να φτάσει στα πλέι οφ που είναι ο πρώτος και βασικός στόχος φέτος στην Ευρωλίγκα. Αυτό το έως τώρα 7Χ7 λοιπόν στον Πειραιά είναι σπουδαίο. Και αν μη τι άλλο οι έως τώρα εμφανίσεις του μακριά από το σπίτι πείθουν ότι είναι θέμα χρόνου το πρώτο διπλό. Θα μπορούσε να το έχει κάνει από τη Βαρκελώνη κιόλας όπου λόγω (και) διαιτησίας έχασε στον πόντο στην παράταση. Χαλάρωσε λοιπόν γιατί αυτή η ομάδα ούτε γκρίνια αξίζει ούτε τίποτα αρνητικό, μόνο υποστήριξη.

Όπως γκρίνια δεν αξίζει και η ομάδα ποδοσφαίρου. Μια ομάδα που, ναι, δεν έχει παίξει ακόμα σύμφωνα με τις δυνατότητές της και είναι κάτι που γνωρίζουν πρώτα οι άνθρωποί της. Ξέρουμε ωστόσο ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι γι' αυτό και έχουν χιλιοαναφερθεί. Αν εσένα σου φαίνονται δικαιολογίες ή λεπτομέρειες, είναι δικό σου πρόβλημα, όχι της ομάδας... Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός δίνει ένα σημαντικό και δύσκολο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ. Το ΟΑΚΑ είναι περίεργο ως γήπεδο και δεν πολυ-πάει στον Ολυμπιακό παρότι έχει και εκεί σπουδαίες επιτυχίες. Είναι γενικώς ένα αντι-ποδοσφαιρικό γήπεδο. Μια «κρύα», μεταφορικά και κυριολεκτικά, εγκατάσταση που δεν προσφέρεται για πολλά, μόνο για σωστή διαχείριση αγώνων και αποτελέσματα. Το αποτέλεσμα θέλει αύριο ο Ολυμπιακός. Τη νίκη ακόμα και με... μισό - μηδέν. Οι 3άρες, οι 4άρες που μπορεί να ονειρεύεται κανείς δεν είναι κάτι που... παραγγέλνεται. Απλά συμβαίνει όταν βρεθείς εσύ σε καλή μέρα και σε κακή ο αντίπαλος, όπως συνέβη πέρυσι.

ΥΓ: Το ματς της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό δεν είναι τόσο εύκολο όσο μπορεί να νομίζει κάποιος επειδή οι πράσινοι είναι τελευταίοι στην Ευρωλίγκα. Ακριβώς γι' αυτό θα παίξουν... ορκισμένοι. Κάτι σαν... σανίδα σωτηρίας είναι γι' αυτούς η αναμέτρηση. Όπως έγραψα νωρίτερα και για το ποδόσφαιρο, οι θρίαμβοι ή οι 35άρες ή 20άρες δεν παραγγέλνονται. Συμβαίνουν όταν είναι να συμβούν. Ας φροντίσει πρωτίστως ο Ολυμπιακός για τη νίκη και ύστερα βλέπει αν μπορεί να πάρει και διαφορά.

Διαβάστε επίσης

Η συμμαχία του Ολυμπιακού

Η συμμαχία του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός είχε, έχει και θα έχει στον αιώνα τον άπαντα συμμαχία. Με τον εαυτό του. Μόνος του και όλοι τους. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...