Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Λοιπόν, τι λες;

Λοιπόν, τι λες;
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Καταλαβαίνω την απογοήτευση και τον εκνευρισμό όλων για την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Α1 μπάσκετ. Είναι το πιο ιδιαίτερο ματς για έναν οπαδό του Ολυμπιακού και το ίδιο ισχύει από την άλλη πλευρά. Δεν καταλαβαίνω ωστόσο αυτό το ανάθεμα, την ισοπέδωση και τους αφορισμούς που άκουσα / διάβασα σε κοινωνικά δίκτυα και ραδιόφωνα μετά τη λήξη του ματς.

Ξέρετε κάτι; Ο Ολυμπιακός δεν έπαψε χθες να είναι καλύτερος από τον Παναθηναϊκό. Ούτε ο Παναθηναϊκός έγινε χθες οι Μπουλς του Τζόρνταν. Ο ουραγός της Ευρωλίγκας παραμένει. Και ο Ολυμπιακός παραμένει ο ένας από τους δύο που έχει σοβαρές πιθανότητες να μπει στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Να κέρδιζε ο Ολυμπιακός χθες και να ήταν ουραγός στην Ευρωλίγκα; Σόρι, δεν θα πάρω. Δεν αλλάζω τα δεδομένα. Ας ενόχλησε πολύ η ήττα. Γιατί πάνω σ' αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός έχει ήδη αρχίσει να «χτίζει» τις γνωστές γελοιότητες. Να εξαγνίσει όλα αυτά που ξέραμε και βίωνε η ομάδα 10ετίες. Τις γνωστές... σφαγές.

Όχι, αυτή η ήττα δεν διαγράφει τον αγώνα που έγινε «μέχρι τέλους». Τίποτα δε διαγράφει. Οι αφοί Αγγελόπουλοι πήραν μια δύσκολη απόφαση, ακολούθησαν έναν δύσκολο δρόμο. Και πλέον βλέπουμε όλοι ότι η ομάδα έχει αρχίσει να επιστρέφει στα ψηλά της Ευρώπης, εκεί που ανήκει δηλαδή. Ότι βρέθηκε σε ένα κακό βράδυ και δεν πήγε τίποτα στραβά δεν αλλάζει τίποτα.

Από την εμφάνιση με τη Μακάμπι δεν πέρασαν αιώνες, μερικές μέρες μόνο. Η ίδια ομάδα είναι. Μια ομάδα που ως νέο δημιούργημα θα έχει και τα πάνω και τα κάτω της. Και κάτι που έχω γράψει πολλάκις με αφορμή την ποδοσφαιρική ομάδα αφού μ' εκείνη ασχολούμαι: την αγάπη στην ομάδα σου τη δείχνεις στη στραβή, όχι στη νίκη. Στις νίκες όλοι καλοί και ικανοί πανηγυρτζήδες είναι. Στη στραβή έχει ανάγκη την υποστήριξη κι ας αισθάνεσαι το στομάχι κόμπο. Λοιπόν τι λες;

ΥΓ: Εντάξει, ομολογώ έχουν χιούμορ. Εκτός αν πίνουν όλοι μαζί τα ίδια... Εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι έγινε πεναλτάρα στον Βράνιες. Ναι, ήταν τόσο... πεναλτάρα όσο του Μάνταλου με τον Άρη. Που... έψαξε την επαφή και σωριάστηκε. Ακόμα περιμένουμε σε «αδέσμευτες» σαϊτάρες να διαβάσουμε για τα στατιστικά της ΑΕΚ με ξένους διαιτητές. Καλά, ναι, ξέρω ότι δεν πρόκειται. Πως να βγουν εκτός... γραμμής. Θα πέσει «μπούφλα». Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η... μαϊμού, ξέρετε τη συνέχεια...

Διαβάστε επίσης