Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο μέγας... χορηγός της ΑΕΚ και η απογραφή

Ο μέγας... χορηγός της ΑΕΚ και η απογραφή
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 - 15:39
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πλάκα-πλάκα η ΑΕΚ να τον ευχαριστεί κάθε χρόνο θα έπρεπε τον Ολυμπιακό, όχι να προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον πολεμήσει. Αν το καλοσκεφτούμε οι ερυθρόλευκοι είναι οι μεγάλοι... χορηγοί του κιτρινόμαυρου ταμείου. Σ' αυτό το ματς μαζεύονται κάθε χρόνο κατά χιλιάδες οι οπαδοί της και πλησιάζουν ή κάνουν τα sold out. Για τον... Ολυμπιακό μαζεύονται, κατά βάθος τον θαυμάζουν. Κράζεις, θαυμάζεις που έλεγε και το γνωστό σποτ. Χάθηκε σπουδαία ευκαιρία χθες για να γίνει και... απογραφή. Στα εκτός έδρας ματς του Ολυμπιακού με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ να πάνε οι αρμόδιοι θα τελειώσουν μεγάλο μέρος της δουλειάς της απογραφής αφού τότε μαζεύονται οι αντίπαλοι των Πειραιωτών. Δεν είναι και λίγο...

Εντάξει, άρχισα με διάθεση πικαρίσματος, λογικό είναι. Στον αθλητισμό το πικάρισμα είναι το αλατοπίπερο. Όπως κάνεις, έτσι πρέπει και να δέχεσαι. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός πήρε μια σπουδαία νίκη από κάθε πλευρά στο ΟΑΚΑ. Κι αυτό γιατί συνδυάστηκε και με το... σκαμπίλι του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο που, μην κρυβόμαστε, δεν το περιμέναμε. Τουλάχιστον εγώ δεν το περίμενα, όχι ήττα τουλάχιστον. Ο Ολυμπιακός όμως έδειξε ότι δεν τον νοιάζει τι κάνει ή δεν κάνει ο ΠΑΟΚ. Θέλησε από το πρώτο λεπτό στο ΟΑΚΑ να δείξει ότι έχει κατά νου μόνο τι κάνει ο ίδιος. Μπήκε, κέρδισε κόρνερ, σκόραρε ο Αγκιμπού. Το μήνυμα για τις προθέσεις του εστάλη νωρίς. Κι αν δεν υπήρχε αυτή η κόντρα στο πόδι του Εμβιλά στη γιόμα του Μάνταλου που άλλαξε πορεία στη μπάλα και οδήγησε ακόμα πιο πολύ σε λανθασμένη εκτίμηση τον Βατσλίκ, δεν ξέρω κατά πόσο θα βλέπαμε την ΑΕΚ να μπαίνει ξανά στο ματς. Σόρι κιόλας αλλά γελάω με τα περί εντυπώσεων που κέρδισε η ΑΕΚ και πως πίεσε και ήταν καλύτερη. Ήταν τόσο καλύτερη που... φλέρταρε με το 1-4 και το 2-4.

Μόνο από στημένες μπάλες που κακώς συνεχίζει να δίνει με ευκολία ο Ολυμπιακός γύρω από την περιοχή του, απειλούσε η ΑΕΚ. Έψαχνε την... αναμπουμπούλα και φυσικά ήλπιζε στις υποκριτικές ικανότητες του Μάνταλου και του Βράνιες. Είδαμε ωραίες βουτιές και από τους δύο. Άξιοι. Μετά την ποδοσφαιρική καριέρα θα έχουν ευκαιρία στο θεατρικό σανίδι. Ε, μα. Κάντε μου τη χάρη.

Τέλος πάντων. Και πολύ ενέργεια σπαταλήθηκε σ' αυτό το ματς. Η ομάδα οφείλει να το ξεχάσει και να συγκεντρωθεί στο πραγματικά σημαντικό που έρχεται με τη Φενέρ. Γιατί σε αντίθεση με τους άλλους, ο Ολυμπιακός έχει και Ευρώπη... Περισσότερα για την Ευρώπη, από αύριο.

Διαβάστε επίσης

Λοιπόν, τι λες;

Λοιπόν, τι λες;

Ξέρετε κάτι; Ο Ολυμπιακός δεν έπαψε χθες να είναι καλύτερος από τον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.