Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για την... Α2 της Ευρωλίγκα

Για την... Α2 της Ευρωλίγκα
Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021 - 11:03
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Βλέποντας τη μπασκετική ομάδα να κάνει το αυτονόητο, αυτό που έπρεπε, στο ΟΑΚΑ κόντρα στον ΠΑΟ για την Ευρωλίγκα αφενός χαίρεται και αφετέρου θυμώνει. Χαίρεται για τη νίκη και θυμώνει που οι ερυθρόλευκοι επέτρεψαν στον... πεθαμένο να αναστηθεί πριν κάνα μήνα στο ΣΕΦ για το εγχώριο πρωτάθλημα. Η διαφορά ποιότητας είναι χαοτική, την δείχνει ξεκάθαρα ο βαθμολογικός πίνακας της Ευρωλίγκα. Οι πράσινοι είναι βυθισμένοι στον πάτο και ο μοναδικός ρεαλιστικός τους στόχος είναι να αποφύγουν την τελευταία θέση. Τώρα που το σκέφτομαι είναι και τυχεροί που δεν υπάρχει Α2 στην Ευρωλίγκα γιατί πιθανότατα θα αγωνίζονταν εκεί του χρόνου όχι από επιλογή αλλά από αγωνιστική ανημποριά. Ο Ολυμπιακός πήγε στην ελληνική Α2, από επιλογή, γυρνώντας την πλάτη σε όλα όσα τον αηδίαζαν. Οι πράσινοι αξίζουν την... Α2 της Ευρώπης από ανημποριά. Μια ομάδα που έχει το πολύ 1-2 παίκτες για το επίπεδο της Ευρωλίγκα και όλοι οι υπόλοιποι είναι απλοί ρολίστες. Μετριότητες με πρώτο τον αρχηγό του. Ότι ο ΠΑΟ έχει αρχηγό τον Παπαπέτρου επιβεβαιώνει πόσο χαμηλοτάβανη ομάδα είναι. Φιλότιμος και μαχητικός είναι αλλά ως εκεί. Παρεμπιπτόντως, όταν επέλεγε να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό ο Ιωάννης, δήλωνε ότι στόχος του είναι σε 2-3 χρόνια η ομάδα να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης. Διανύοντας τον 4ο χρόνο είναι ακόμα στον... πάτο. Καλά πήγε αυτό...

Όπως και να 'χει, ναι έχουν ιδιαιτερότητα τα ματς με τον ΠΑΟ αλλά με αυτόν τον ΠΑΟ δε λογίζεται και ως κάνα σοβαρό κατόρθωμα η νίκη στο ΟΑΚΑ. Το αυτονόητο έγινε. Όπως το αυτονόητο γίνεται σχεδόν κάθε φορά που οι δυο τους αναμετρώνται με ξένους διαιτητές, στην Ευρωλίγκα. Κάτι μυστήρια πράγματα ρε παιδί μου όμως ε; Στις ελληνικές διοργανώσεις ο ΠΑΟ, όσο κακό ρόστερ να έχει, μετατρέπεται σε κάτι μεταξύ Μπουλς του Τζόρνταν και Σανς του Μπάρκλεϊ. Και στην Ευρωλίγκα μόλις βλέπει τον Ολυμπιακό απέναντί του φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο. Σχεδόν νταμπλ σκορ σε νίκες έχουν οι ερυθρόλευκοι με τον ΠΑΟ από την πρώτη φορά που συναντήθηκαν στην Ευρωλίγκα, από το φάιναλ φορ του Τελ Αβίβ. Να είναι τυχαίο άραγε που συνήθως κερδίζει ο Ολυμπιακός με ξένους διαιτητές; Ρητορικό είναι το ερώτημα, δεν χρειάζεται να απαντήσετε. Ξέρω και ξέρετε τι συμβαίνει...

ΥΓ: Για την ομάδα ποδοσφαίρου δεν θα πούμε τίποτα. Ας την αφήσουμε και λίγο στην ησυχία της να ξεκουραστεί, το δικαιούται.

Διαβάστε επίσης

Παπέ ο ανέλπιστος x factor

Παπέ ο ανέλπιστος x factor

Πριν από δύο χρόνια, τη σεζόν 2019/20 συγκεκριμένα, ο Παπέ Σισέ είχε αρχίσει να... μένει πίσω σε δημοφιλία… Πως αυτό άλλαξε. Αναλύει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Ο «καύσωνας» του Γενάρη

Ο «καύσωνας» του Γενάρη

Λέγαμε μέχρι τώρα, και δεν είχαμε άδικο βεβαίως, για το πόσο μεγάλες σε ένταση και αριθμό δυσκολίες κλήθηκε να αντιμετωπίσει ως αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός στη σεζόν. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Ευχαριστώ για όσα (μας) έχεις χαρίσει

Ευχαριστώ για όσα (μας) έχεις χαρίσει

Πάει λοιπόν (ποδοσφαιρικά) και το 2021. Τι χρονιά κι αυτή! Άλλη μία χρονιά που ήταν ευλογία να περπατάς στο δρόμο και να λες ότι είσαι Ολυμπιακός. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.