Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το καλύτερο πριμ θα είναι...

Το καλύτερο πριμ θα είναι...
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 - 12:47
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε κάνει μια συμφωνία με τους παίκτες του πριν από μερικές εβδομάδες. Τους είχε πει ότι αν κερδίσουν όλα τα εν Ελλάδι ματς τους τα Χριστούγεννα θα αυξηθεί κατά μία μέρα το ρεπό για να περάσουν περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους.

Ήταν ένα έξυπνο κόλπο, ένα έξτρα κίνητρο αν θέλετε, προκειμένου να δώσουν το κάτι παραπάνω. Το έχουν κάνει κι άλλοι τεχνικοί αυτό σε όλο τον πλανήτη να υποσχεθούν ανάλογα... πριμ. Στην πραγματικότητα βεβαίως ξέρει και ο ίδιος ο προπονητής του Ολυμπιακού ότι δεν απαιτούνταν έξτρα κίνητρο ή πριμ από τα δεδομένα και γνωστά σε όλους.

Κίνητρο για τους παίκτες του Ολυμπιακού ώστε να προσπαθούν πολύ για το καλύτερο συνιστά η ίδια η παρουσία τους σ' αυτή την ιστορική ομάδα. Κίνητρο συνιστά η επίτευξη των στόχων. Κίνητρο συνιστά η επιβεβαίωση ότι αξίζουν να βρίσκονται στην ομάδα και να δικαιολογούν τους παχυλούς μισθούς τους σε δύσκολες εποχές για τους «κοινούς θνητούς». Πριμ συνιστά η ικανοποίηση της ιδιοκτησίας που φροντίζει για όλα. Πριμ συνιστά να μένει ικανοποιημένος ο κόσμος που λατρεύει και στηρίζει την ομάδα.

Ο Ολυμπιακός δίνει απόψε το τελευταίο του ματς για το 2021. Και το μοναδικό αληθινό κίνητρο είναι η πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου. Ο Λεβαδειακός έχει προβάδισμα από το πρώτο ματς και οι ερυθρόλευκοι οφείλουν να ανατρέψουν την κατάσταση για να μην κεράσουν... μποναμά πίκρα. Οφείλουν να «βγάλουν» την αγωνιστική υποχρέωση με επιτυχία. Να είναι σοβαροί, συγκεντρωμένοι και να αποφευχθεί το άγχος.

Ύστερα θα είναι ελεύθεροι να ξεκουραστούν και να περάσουν τις γιορτές με όλους όσοι αγαπούν πραγματικά. Μέχρι απόψε ωστόσο παραμένουν στη δουλειά, η άδεια ισχύει από αύριο.

ΥΓ: Πραγματικά νομίζω ότι ο Μαντί Καμαρά, πλέον, οφείλει να δείξει / επιβεβαιώσει ότι είναι σπουδαίος παίκτης με τον τρόπο που θα αντιδράσει στο κόψιμό του από στην αποστολή για το Κόπα Άφρικα. Μεγάλος παίκτης δεν είναι, μόνο, εκείνος που ξέρει να ντριμπλάρει, να πασάρει και να σκοράρει.

Μεγάλος παίκτης είναι αυτός που αποτελείται από ένα πακέτο. Πακέτο ποδοσφαιρικής ικανότητας και σωστής σκέψης και συμπεριφοράς. Ο Αφρικανός χαφ οφείλει να μετατρέψει την... κρυάδα του αποκλεισμού σε θετική ενέργεια και ώθηση για να επιστρέψει καλύτερος και να δώσει απαντήσεις σε όλους όσοι συζητούν για 'κείνον και τη μέτρια (είναι η αλήθεια) φετινή του φόρμα.

Ο σπουδαίος παίκτης θα αναγκάσει τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Γουινέας να τον... παρακαλέσει στις επόμενες κλήσεις...

Διαβάστε επίσης

Ευχαριστώ για όσα (μας) έχεις χαρίσει

Ευχαριστώ για όσα (μας) έχεις χαρίσει

Πάει λοιπόν (ποδοσφαιρικά) και το 2021. Τι χρονιά κι αυτή! Άλλη μία χρονιά που ήταν ευλογία να περπατάς στο δρόμο και να λες ότι είσαι Ολυμπιακός. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.