Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καψούρα και για τους παίκτες, όχι μόνο τους οπαδούς

Καψούρα και για τους παίκτες, όχι μόνο τους οπαδούς
Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022 - 09:49
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Δεν είχε περάσει παρά λίγη ώρα από μια σπουδαία και ιστορική (η πρώτη μετά το 1980!) νίκη της Γουλβς επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ και ο Ζοσέ Σα έσπευσε να πει ευχαριστώ για την υποστήριξη και στους φίλους του Ολυμπιακού μέσω κοινωνικών δικτύων. Στο πρόσφατο παρελθόν ο συμπαίκτης του στους «λύκους» και επίσης πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ντανιέλ Ποντένσε, έχει μοιραστεί τη χαρά του για θετικό αποτέλεσμα των Πειραιωτών τους οποίους παρακολουθεί τακτικά κι ας είναι πλέον μακριά.

Μπορεί σε κάποιους να ξενίζει όλο αυτό αλλά για πρώην παίκτες του Ολυμπιακού αποτελεί κανόνα, όχι εξαίρεση. Υπάρχει κάτι ανεξήγητα μαγικό που έχει αυτή η ομάδα η οποία σημαδεύει το μυαλό και την ψυχή, πέρα από την καριέρα στην οποία κάνει καλό, κάθε ξένου ποδοσφαιριστή που περνάει από τον Πειραιά και το Ρέντη.

Ούτε ο Σα, ούτε ο Ποντένσε, ούτε ο Μιλιβόγεβιτς, ούτε ο Μιραλάς ούτε κανείς από τους τόσους πολλούς πρώην παίκτες του Ολυμπιακού γεννήθηκε οπαδός του. Δεν μεγάλωσαν με αφίσες Αναστόπουλου και Προτάσοφ στο δωμάτιό τους. Ωστόσο, όταν εντάχθηκαν στη μεγάλη ερυθρόλευκη οικογένεια δέθηκαν μαζί της και την «κουβαλάνε» μαζί τους και στους επόμενους σταθμούς της καριέρας τους. Ακόμα και μερικοί από τους πιο «σκληρούς» και δίχως συναίσθημα επαγγελματίες... λύγισαν και αισθάνθηκαν... ζεστασιά για τον Ολυμπιακό τον οποίο θυμούνται και μνημονεύουν χρόνια μετά.

Κι αν δυσκολεύεται κανείς να κατανοήσει αυτό που λέω, ας κάνει συγκρίσεις με όλα όσα συμβαίνουν στις άλλες ομάδες. Με τι τρόπο φεύγουν (συνήθως με γκρίνια) και πόσο σπάνια βλέπουμε παίκτες να επιστρέφουν σε ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Κι αυτοί που θα γυρίσουν θα το κάνουν επειδή δεν έχουν και κάτι καλύτερο να κάνουν, η έσχατη λύση τους είναι.

ΥΓ: Ο Κώστας Μανωλάς είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πόσο μεγάλη... καψούρα αποτελεί ο Ολυμπιακός. Ο θείος του ήταν... σημαία της ΑΕΚ. Ο ίδιος ο Κώστας μεγάλωσε γνωρίζοντας ότι «πρέπει» να αγαπάει την ΑΕΚ. Ωστόσο όταν έγινε μέλος του Ολυμπιακού κατάλαβε το χάος που χωρίζει τους δύο συλλόγους. Και για 'κείνον πια ήταν μονόδρομος η επιστροφή στον Ολυμπιακό μετά την επιτυχημένη πορεία στο εξωτερικό.

ΥΓ2: Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα στη Ριζούπολη. Κάθε φορά το πρώτο ματς μετά από διακοπές είναι από μόνο του μια παγίδα, πόσο μάλλον σε ένα τέτοιο γήπεδο με μια ομάδα που είναι και αρκετά απρόβλεπτη, με μεγάλα ups και downs στην απόδοσή της. Εξάλλου, δεν είναι καθόλου κακά τα αποτελέσματα του Απόλλωνα στην έδρα του, έχει 1 νίκη και 3 ισοπαλίες σε 6 ματς.

Διαβάστε επίσης

Σα να (μην) πέρασε ένας χρόνος..

Σα να (μην) πέρασε ένας χρόνος..

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς ένα χρόνο ο Ολυμπιακός ετοιμάζονταν να υποδεχθεί την ΑΕΚ και να κάνει ποδαρικό στο 2021 με ντέρμπι στο σπίτι του. Γράφει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.