Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η επαφή με την πραγματικότητα και η υποχρέωση

Η επαφή με την πραγματικότητα και η υποχρέωση
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 - 10:06
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Όσοι μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε το χθεσινό blog θα καταλάβατε ότι δεν είχα καθόλου απαιτήσεις από την εμφάνιση του Ολυμπιακού. Γιατί σε αντίθεση με αρκετό κόσμο δε συνηθίζω να αγνοώ την πραγματικότητα ούτε να παραβλέπω τα δεδομένα. Τα δεδομένα ήταν ότι ο Ολυμπιακός πήγε με πολλές και σημαντικές απουσίες στη Λεωφόρο και κάποιοι απ' όσους αγωνίστηκαν έπαιξαν περίπου αναγκαστικά αν και δεν ήταν απολύτως έτοιμοι και ταλαιπωρήθηκαν από διάφορα ζητήματα που αντιμετώπισαν τις τελευταίες μέρες. Δεν χρειάζεται να επεκταθώ περισσότερο σ' αυτό, καταλαβαινόμαστε νομίζω.

Το μόνο που θα πω είναι ότι υπήρχαν και κάποιοι βασικοί παίκτες των οποίων η συμμετοχή ήταν στον... αέρα παραμονή του αγώνα. Πιστέψτε με ούτε 'σεις ούτε γω γνωρίζουμε τον πραγματικό αριθμό και το μέγεθος κάποιων προβλημάτων της ομάδας. Τηρουμένων των αναλογιών λοιπόν ο Ολυμπιακός πήρε το περισσότερο που μπορούσε.

Ναι, καταλαβαίνω ότι όλα όσα γράφω μπορεί να μην αρέσουν σε αρκετούς από 'σας που τα διαβάζετε. Θα προτιμούσατε να γράψω «δεν είναι Ολυμπιακός αυτό», «τι τραγική εμφάνιση», «δε γίνεται να παίζει έτσι ο Ολυμπιακός», «θέλουμε παίκτες» κτλ. Ναι, έτσι θα γινόμουν και πιο δημοφιλής αλλά στη φάση που είμαι είναι το τελευταίο που με απασχολεί. Γράφω και θα γράφω ό,τι νομίζω και πιστεύω. Τη δική μου γνώμη. Καλή, κακή, άσχετη... Κρίνομαι κι εγώ όπως κρίνεται και ο Ολυμπιακός και κρίνεστε κι εσείς που με διαβάζετε όπου καταθέσετε τη δική σας γνώμη.

Νομίζω λοιπόν ότι αν κάποιος απαιτούσε ή πίστευε ότι ο Ολυμπιακός θα εντυπωσιάσει στη Λεωφόρο δεν είχε επαφή με την πραγματικότητα. Εξάλλου η μοναδική υποχρέωση του Ολυμπιακού κάθε σεζόν είναι η εξής μία: να κατακτά το πρωτάθλημα. Και σ' αυτή την υποχρέωση ήρθε πιο κοντά στη Λεωφόρο με το δικό του 0-0 και την ήττα της ΑΕΚ από τον Παναιτωλικό.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό και το επίπεδο της εμφάνισης, νομίζω λείπουν πολύ και φανερά οι Σισέ και Αγκιμπού. Κι αν ο Μανωλάς αρχίζει να καλύπτει το κενό του φοβερού φέτος Σισέ, η πολλή δουλειά του Αγκιμπού πίσω και γύρω από τον φορ δείχνει δύσκολο να αναπληρωθεί, ειδικά όταν λείπει και ο Μπουχαλάκης και δεν μπορεί να παίξει πιο ψηλά ο Μαντί. Και δεν είναι μόνο μια καλή κάθετη πάσα που θα μπορούσε να βγάζει και ο Φορτούνης αν ήταν έτοιμος και έπαιζε. Είναι αυτή η αντεξάντλητη ενέργεια του Αγκιμπού που τρέχει διαρκώς και χαλάει τα δημιουργικά σχέδια των άλλων (που δεν το κάνει ο Φορτούνης), εκτός του να φτιάχνει του Ολυμπιακού.

ΥΓ: Μιλάνε για πούλμαν του Ολυμπιακού αυτοί που στον α' γύρο έπεφταν κάτω παριστάνοντας τους τραυματίες μόνο και μόνο για να μην επιτρέψουν στο ματς να πάρει ρυθμό. Κάντε μας τη χάρη...

Διαβάστε επίσης

Άκου βρε φίλε...

Άκου βρε φίλε...

Δεν σε υποψιάζει ότι συζητούν πιο πολύ για τη δική σου ομάδα που είναι πρώτη και μέσα σ' όλα και όχι για τα άλλα ερείπια; Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...

500.135 χιλιάδες Μοντέστο

500.135 χιλιάδες Μοντέστο

Σε δύσκολες εποχές για όλους ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για τον συνάνθρωπο και θέλουν να τον βοηθάνε να χαμογελά και να ξεχνιέται. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.