Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να του κλείσουν το στόμα όπως πρέπει

Να του κλείσουν το στόμα όπως πρέπει
Κυριακή, 27 Μαρτίου 2022 - 10:07
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξανα-«έσπασε» τη σιωπή του. Μετά τη δήλωση περί των 20 πρωταθλημάτων που «έχει» ο Ολυμπιακός και το... σύστημα που υποτίθεται είναι γύρω από τους πρωταθλητές, ο Ρουμάνος σε νέες δηλώσεις «αποκάλυψε» ότι είχε προτάσεις από προηγμένα πρωταθλήματα. Όμως δεν τις αποδέχθηκε γιατί σεβάστηκε, λέει, το συμβόλαιό του. Βεβαίως «ξέχασε» πως όταν έφυγε από τον ΠΑΟΚ ΕΙΧΕ συμβόλαιο και η Αλ Χιλάλ πλήρωσε ρήτρα αποδέσμευσης στον δικέφαλο... Οι προτάσεις που «είχε» ο Λουτσέσκου μου φαίνεται είναι σαν και τις κρυφές ερωμένες που έχουν αρκετοί: είναι από το χωριό, δεν την ξέρεις...

Σοβαρά μιλώντας, το θέμα μας δεν είναι τι λέει ο Λουτσέσκου ο οποίος ανοίγει πολύ το στόμα του όταν αισθάνεται δυνατός και... λουφάζει όταν τρώει το ένα αγωνιστικό χαστούκι μετά το άλλο. Το θέμα μας είναι πως θα απαντήσει ο Ολυμπιακός σε όλα αυτά που λέει ο Λουτσέσκου. Αν ήμουν στέλεχος του Ολυμπιακού θα έβαζα τις δηλώσεις περί 20 πρωταθλημάτων και συστήματος γύρω από τους πρωταθλητές στα αποδυτήρια στου Ρέντη και το Γ.Καραϊσκάκης. Θα προκαλούσα τους παίκτες να απαντήσουν στο γήπεδο και μόνο στον Ρουμάνο.

Αν έχουν να του πουν κάτι βεβαίως... Έχουν εγωϊσμό; Έχουν χαρακτήρα; Τους νοιάζει που λέγονται όλα αυτά για 'κείνους και τη δουλειά τους; Ή θα τα αφήσουν να περάσουν στο ντούκου; Προσωπικά θα έκανα ό,τι μπορούσα για να του βουλώσω το στόμα με καλή απόδοση στο γήπεδο. Και λεκτικά θα τον αγνοούσα. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Λουτσέσκου αισθάνεται ωραία να τραβάει την προσοχή. Αισθάνεται σημαντικός. Νομίζει πως «ψηλώνει» ως αξία. Υπάρχει μια ονομασία για τέτοια άτομα στα κοινωνικά δίκτυα που ταιριάζει απόλυτα. Attention... κάτι (δεν θα πω την άλλη λέξη θα μας... κόψει το ραδιοτηλεοπτικό που λένε) αποκαλούν αυτά τα άτομα.

Όπως και να 'χει, όπως προείπα, ο Ολυμπιακός πρέπει να φροντίσει να απαντήσει στον Λουτσέσκου όπως πρέπει, αγωνιστικά και μόνο. Να τον αναγκάσει να τρυπώσει ξανά εκεί που ήταν κρυμμένος μέχρι πρόσφατα, όταν και απολογούνταν για το στρατηγικό του λάθος, όπως το χαρακτήρισε, να μιλήσει για πρωτάθλημα.

ΥΓ: Το ματς με τη Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός για την Ευρωλίγκα οφείλει να το απολαύσει μαζί με τον κόσμο του. Το μεγάλο άγχος έχει φύγει αφού ο στόχος επετεύχθη. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην προσπαθήσει να το κερδίσει, κάθε άλλο. Να το χαρεί, να το απολαύσει, γιατί θα είναι κάτι σαν ματς επιστέγασμα επιστροφής του Ολυμπιακού εκεί που ανήκει, στην ευρωπαϊκή ελίτ. Εξάλλου τη Μπαρτσελόνα την έχει κερδίσει πολλάκις παντού, δεν θα είναι η πρώτη φορά αν συμβεί.

Διαβάστε επίσης