Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το χέρι του ΠΑΣ και τα... ταμπούρια

Το χέρι του ΠΑΣ και τα... ταμπούρια
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 - 09:40
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μου αρέσει να βλέπω τα ματς των κορυφαίων ευρωπαϊκών διοργανώσεων αλλά και πρωταθλημάτων ώστε να βοηθιέμαι να ανοίγει λίγο η ματιά μου αναφορικά με τον τρόπο που βλέπω το ποδόσφαιρο και, παράλληλα, να κάνω τις συγκρίσεις με τα δικά μας κοινά, εδώ στην... Ψωροκώσταινα. Η πρώτη «σύνδεση» όσων είδαμε βράδυ Τρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ έγινε εύστοχα από τον Δ' Αντιπρόεδρο & Επιχειρησιακό Διευθυντή του Ολυμπιακού, Κώστα Καραπαπά. Στάθηκε, σε ποστάρισμά του στο instagram, στο ακυρωθέν γκολ της Τσέλσι στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου κόντρα στη Ρεάλ.

Το VAR εξέτασε τη φάση και εν τέλει ακύρωσε το γκολ (δίχως καν να πει στον διαιτητή να κάνει on field review, δε φάνηκε στη μετάδοση να πηγαίνει ο Μαρτσίνιακ στην οθόνη) καθώς σε κόντρα με αμυντικό η μπάλα σηκώθηκε και βρήκε λίγο στο χέρι του Αλόνσο που αμέσως μετά σούταρε και σκόραρε.

Ωστόσο το VAR σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ έκρινε πως αποκτάται πλεονέκτημα παρότι εμφανώς δεν το ήθελε ο παίκτης της Τσέλσι και η επαφή δεν ήταν μεγάλη. Στα Γιάννενα που ο Ντομίνγκες του ΠΑΣ έκανε ακόμα πιο εμφανές και ξεκάθαρο χέρι για να στρώσει τη μπάλα στην ισοφάριση του ΠΑΣ κόντρα στον Ολυμπιακό το VAR και ο διαιτητής είπαν: κανονικό γκολ. Δε νομίζω πως χρειάζεται να σχολιαστεί κάτι παραπάνω.

Ένα άλλο που νομίζω αξίζει να σχολιαστεί αφορά στη γενικότερη δυσκολία της Μπάγερν, ειδικά στο α' ημίχρονο, να... τρυπήωσει την άμυνα της Βιγιαρεάλ από την οποία και εν τέλει αποκλείστηκε. Μια πολεμική μηχανή όπως οι Βαυαροί αγκομαχούσαν να βρουν μια... χαραμάδα για να μπουν στην περιοχή των Ισπανών. Και πως να την έβρισκαν αφού και οι 11 παίκτες της Βιγιαρεάλ ήταν μέσα ή λίγο έξω από την περιοχή τους. Αμύνονταν υποδειγματικά, αντι...τουριστικά για το ματς αλλά υποδειγματικά.

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Η Μπάγερν έκανε... τζούφιες τελικές αφού οι Ισπανοί έκλειναν υπέροχα τους χώρους και δεν άφηναν ούτε... σπιθαμή. Δεν χρειάζονταν καν να κάνουν φάουλ, μόλις 3 σε ένα ημίχρονο όπου η κατοχή ήταν εις βάρος τους 60-40%.

Κάτι ανάλογο βιώνει και ο Ολυμπιακός στα συντριπτικά περισσότερα ματς της ελληνικής Σούπερ Λιγκ. Ειδικά στο Γ.Καραϊσκάκης και ειδικά με μεσαίες ή μικρές ομάδες που αμύνονται μαζικά και δεν ξεμυτίζουν από την περιοχή τους. Μάλιστα στην Ελλάδα κάνουν και κάτι χειρότερο, παριστάνουν τους τραυματίες και μένουν ξαπλωμένοι στο χόρτο φρενάροντας διαρκώς το ματς να αποκτήσει ρυθμό.

Και ύστερα ακούς κόσμο να... κράζει τον Ολυμπιακό γιατί λέει δεν έχει εναλλακτικό πλάνο να τρυπήσει το ταμπούρι. Τι εναλλακτικό πλάνο; Να βάλουν τη μπάλα στην... τσέπη για να μην τους την πάρουν οι αμυντικοί; Εύκολα λέγονται όλα, πόσο εύκολα γίνεται δεν ξέρω όταν έχεις 11 αντιπάλους στοιβαγμένους σε ελάχιστα τετραγωνικά.

Διαβάστε επίσης