Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το ντέρμπι και ο... φόβος για Χουάνκαρ

Το ντέρμπι και ο... φόβος για Χουάνκαρ
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 - 09:41
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ήταν στο blog της περασμένης Δευτέρας (11/4) που έγραφα το εξής: «Στην πραγματικότητα για τον Παναθηναϊκό αυτό το ματς έχει ήδη... αρχίσει. Από χθες το βράδυ εξάλλου άρχισαν να το... δουλεύουν με τις φωνές για τη διαιτησία στα Γιάννενα. Παλιό το κόλπο και το έχουμε μάθει πολύ καλά. Ευτυχώς που θα έρθει ξένος διαιτητής (φαντάζομαι τουλάχιστον...) και δεν θα... ψαρώνει από φωνές και ουρλιαχτά».

Προφανώς και είχα δίκιο. Πλέον οι φωνές και τα ουρλιαχτά έχουν γίνει ακόμα πιο έντονα ύστερα από την τιμωρία του Χουάνκαρ. Δεν θα κρίνω αν είναι δίκαιη ή άδικη, θα πω σίγουρα ότι είναι επιεικώς γελοίο (ή στημένο) να λέγεται και να γράφεται ότι... στήθηκε ένα σκηνικό στα Γιάννενα για να τιμωρηθεί ο Χουάνκαρ! Από ποιόν και γιατί; Στο κάτω κάτω ποιόν... φοβίζει ο Χουάνκαρ; Τίμιος και γρήγορος παίκτης είναι αλλά ως εκεί. Ήμαρτον κάπου με τις μπαρούφες.

Από τη μέρα που άρχισε η... εξυγίανση εξάλλου ξέρουμε ποιός ήταν εκτός και ποιοί πανηγύριζαν που την κατάφεραν. Άρα ας... ψαχτεί στους (πρώην;) συμμάχους του ο Παναθηναϊκός για... στήσιμο, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει. Είναι ξεκάθαρο ότι το ματς της Κυριακής θα είναι πολύ πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό εκτός αν μπει με τη λογική και τον κυνισμό που είχε μπει πέρυσι στο αντίστοιχο ματς των πλέι οφ. Θέλει ευστοχία στις τελικές και συγκέντρωση. Δεν θέλει... φρου φρου και «αρώματα» αυτό το ματς, θέλει μαχητές.

Θέλω να πιστεύω ότι στο Ρέντη έχουν καταλάβει όλοι οι παίκτες τη σημασία του αγώνα, ασχέτως του τι θα κάνει ή όχι ο ΠΑΟΚ με τον Άρη νωρίτερα. Θέλω να πιστεύω ότι οι παίκτες θα σταθούν στο ύψος της περίστασης και, αν μη τι άλλο, θα παίξουν με την ψυχολογία και το πάθος που αντιπροσωπεύει τον Ολυμπιακό. Το αποτέλεσμα μπορεί να έρθει, μπορεί και όχι. Το θέμα είναι ο Ολυμπιακός να είναι... Ολυμπιακός.

ΥΓ: Είναι πολύ γλυκιά η προσμονή για τα πλέι οφ της ομάδας μπάσκετ στην Ευρωλίγκα. Έλειψαν σε όλους αυτά τα σπουδαία ανοιξιάτικα μπασκετικά ραντεβού του Θρύλου που ανήκει στην ελίτ και το ξέρουν και οι... πέτρες. Θέλω να πιστεύω ότι αρχής γενομένης από φέτος θα υπάρξουν αρκετές χρονιές στη σειρά που ο Ολυμπιακός θα είναι παρών σ' αυτά τα μεγάλα ραντεβού, θα επιστρέψει και σε φάιναλ φορ (όχι μόνο ως τα πλέι οφ) και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κερδίσει ξανά και το βαρύτιμο τρόπαιο για να μεγαλώσει τη συλλογή του. Αξίζει να έχει αρκετές περισσότερες Ευρωλίγκες ο Ολυμπιακός.

Διαβάστε επίσης

Θέλει η ΕΠΟ να κρυφτεί και...

Θέλει η ΕΠΟ να κρυφτεί και...

Τα αντανακλαστικά της ΕΠΟ όταν πρέπει να δώσει συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό είναι σε ρυθμούς τραμ τραμ που έλεγε κάποτε ο Μανώλης Μαυρομάτης ενώ για τον ΠΑΟΚ γίνονται... fast and furious. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης!