Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο λογαριασμός και οι αποφάσεις

Ο λογαριασμός και οι αποφάσεις
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 - 09:41
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πολύ θα ήθελα να εκτεθώ που έγραφα και χθες και όλη την εβδομάδα για πολύ δύσκολο ντέρμπι στη Λεωφόρο αλλά δυστυχώς δεν συνέβη. Και το έγραφα αυτό επειδή αντιλαμβανόμουν ότι η ομάδα παρά την προσπάθεια που κάνει στο Ρέντη δεν έχει καταφέρει να βρει τον εαυτό που είχε παλιότερα.

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για το τι φταίει, πέρα από αυτά που ήδη ξέρουμε. Όμως νομίζω ότι το πιο σωστό είναι αυτό που «έβγαινε» από τα αποδυτήρια της ομάδας μετά το φινάλε του ντέρμπι: πάνω απ' όλα αυτή τη στιγμή μετράει το να κατακτηθεί το νταμπλ.

Τώρα ΔΕΝ είναι η ώρα για να γίνει λογαριασμός. Τώρα ΔΕΝ είναι η ώρα για να παρθούν αποφάσεις. Το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, ουσιαστικά, το έχει κατακτήσει εδώ και καιρό. Απομένει ωστόσο και ένας άλλος στόχος, το κύπελλο που θα σημαίνει ένα ακόμα νταμπλ για τους ερυθρόλευκους. Νομίζω ότι πριν αρχίσει να... δείχνει ως φταίχτη ο ένας τον άλλο, καλό θα είναι πρώτα να κοιτάξουν άπαντες στον δικό τους καθρέφτη. Να γίνει rewind στο βίντεο του ματς και να εστιάσει ο καθένας στα ΔΙΚΑ του λάθη και όχι σ' εκείνα των άλλων.

Γιατί αρκετά από τα λάθη που βλέπουμε στο χορτάρι τελευταία δυσκολευόμαστε να τα πιστέψουμε ότι τα κάνουν οι συγκεκριμένοι παίκτες της συγκεκριμένης ομάδας. Η συγκέντρωση και τα μαρκαρίσματα χάνονται για πλάκα και «χαρίζονται» γκολ. Έξω ή γύρω από την περιοχή του αντιπάλου δε γίνονται οι πιο απλές και εύκολες τελικές πάσες ή τελειώματα. Όμως θα επαναλάβω, δεν είναι ώρα για λογαριασμούς ή αποφάσεις. Είναι ώρα να ειπωθεί ένα «πάμε όλοι μαζί για το νταμπλ».

ΥΓ: Πάνω από το κάθε «εγώ» είναι ΠΑΝΤΑ το «εμείς» στον Ολυμπιακό. Κι αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι, όσο «βαρύ» όνομα ή σημαντική προοπτική διαθέτουν. Το έχουν καταλάβει κι άλλοι στο παρελθόν με το καλό ή το άσχημο, ας το θυμούνται κάθε φορά όλοι όσοι το έχουν «ανάγκη».

ΥΓ2: Γράφω ότι τώρα δεν είναι ώρα για λογαριασμό και αποφάσεις. Ξέχασα να γράψω ότι δεν είναι ώρα και για γκρίνια γιατί είναι το τελευταίο που θα βοηθήσει. Νομίζει αλήθεια κανείς ότι αυτός που έχει το κουμάντο και τον τρόπο να μαθαίνει τα πάντα, δεν γνωρίζει τι γίνεται; Ή μήπως θα μπει στα... social media, τα σάιτ ή θα ακούσει ραδιόφωνο για να τον κάνουμε... σοφότερο εγώ κι εσείς;

ΥΓ3: Μεγάλη, θρησκευτικά, εβδομάδα μπήκε αλλά είναι δίχως αμφιβολία μεγάλη και αγωνιστικά τόσο στο ποδόσφαιρο όσο φυσικά και στο μπάσκετ.

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Να διαλέξει ποιον θα δικαιώσει

Να διαλέξει ποιον θα δικαιώσει

Τα λίγα λόγια είναι ζάχαρη και τα καθόλου μέλι, λέει μια σοφή φράση που ταιριάζει απόλυτα πλέον στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Θέλει η ΕΠΟ να κρυφτεί και...

Θέλει η ΕΠΟ να κρυφτεί και...

Τα αντανακλαστικά της ΕΠΟ όταν πρέπει να δώσει συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό είναι σε ρυθμούς τραμ τραμ που έλεγε κάποτε ο Μανώλης Μαυρομάτης ενώ για τον ΠΑΟΚ γίνονται... fast and furious. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης!