Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τι (δεν) αλλάζει από το 2020 στο 2022

Τι (δεν) αλλάζει από το 2020 στο 2022
Δευτέρα, 25 Απριλίου 2022 - 10:31
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πέρα από τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του, όταν ο Ολυμπιακός κέρδιζε 2-0 τον ΠΑΟΚ στην ημιτελική ρεβάνς του 2020 και προκρίνονταν στον τελικό κυπέλλου, στην αρχική του 11άδα είχε Ελ Αραμπί, Μασούρα, Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκη και Μπα απ' αυτούς που υπάρχουν στο σημερινό ρόστερ. Και στον πάγκο ήταν ο Σισέ, ο Σουρλής, ο Φορτούνης και ο... Τοροσίδης. Ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί 3-2 στον πρώτο ημιτελικό της Τούμπας και χρειάζονταν απαραίτητα νίκη όπως χρειάζεται και τώρα. Βεβαίως τότε ενδεχόμενο 0-0 τον άφηνε εκτός ενώ τώρα τον στέλνει παράταση ή και πέναλτι.

Το σημαντικό είναι ότι εκείνα τα γκολ τα πέτυχαν δύο από τους παίκτες που παραμένουν στην ομάδα, ο Μαντί και ο Μασούρας. Σημαντικό επίσης να τονιστεί είναι ότι η ομάδα είχε μια πολύ σημαντική αρετή, πέρα από τη δεδομένη αξία της, την υπομονή. Χρειάστηκε να φτάσει ως το 65ο λεπτό για να κάνει το 1-0 ο Μασούρας και το 85ο για να γίνει το 2-0 που ουσιαστικά τέλειωνε οριστικά την υπόθεση πρόκριση αφού ο ΠΑΟΚ τότε ήθελε δύο γκολ. Δεν ξέρω τι τακτική και τι στρατηγική θα καταστρώσει ο Πέδρο Μαρτίνς, ξέρω ότι θα χρειαστεί σίγουρα και υπομονή και εξυπνάδα πέρα από σοβαρότητα και μαχητικότητα. Μια παρτίδα σκάκι θα είναι η ρεβάνς της Τετάρτης για τις δύο ομάδες. Απαιτούνται κοφτερά μυαλά και αποφασισμένα σώματα. Και είμαι βέβαιος ότι ο Πέδρο Μαρτίνς βλέπει τις τελευταίες μέρες ποιοί από τους παίκτες του έχουν την απαιτούμενη διάθεση και τον ζήλο για να είναι παρόντες και να παίξουν ρόλο σ' αυτό το ματς. Το βλέπει στις προπονήσεις, όσοι ενδεχομένως μείνουν εκτός θα μείνουν επειδή υστέρησαν στην καθημερινότητα του Ρέντη.

Υπομονή απαιτείται και από την κερκίδα προκειμένου η ομάδα να μη... βαραίνει περισσότερο και αντιθέτως να παίρνει ώθηση όταν τη χρειάζεται. Όλοι μαζί «παίζουν» μπάλα και σ' αυτή τη ρεβάνς και όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουν για την πρόκριση.

ΥΓ: Πολύ σημαντική παράμετρος του αγώνα, προφανώς, θα είναι η διαιτησία. Η διαιτησία του πρώτου ημιτελικού στην Τούμπα ήταν πολύ κατώτερη της περίστασης και δεν πρέπει να υπάρξει κάτι ανάλογο και στο Καραϊσκάκη. Ο τελευταίος για τον οποίο πρέπει να μιλάμε στο φινάλε του ματς είναι ο διαιτητής που δεν πρέπει να επηρεάσει το αποτέλεσμα με κανέναν τρόπο. Με τη μη αποβολή του Άκπομ αρκετά νωρίς στο ματς δεν επηρεάστηκε μόνο η ισορροπία του πρώτου αγώνα αλλά και του δεύτερου αφού ο Άγγλος φορ του ΠΑΟΚ δεν θα αγωνίζονταν στη ρεβάνς...

Διαβάστε επίσης

Για... 1000 λόγους

Για... 1000 λόγους

Γράφει για τον αποψινό ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, ο Σπύρος Γρομητσάρης.