Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το... σφουγγάρι της ΕΠΟ

Το... σφουγγάρι της ΕΠΟ
Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022 - 09:41
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μετά από μια πραγματικά σκληρή προεκλογική «μάχη» όπου οι υποψήφιοι κατέθεσαν αναλυτικά τις προτάσεις τους για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Τάκης Μπαλτάκος αναδείχθηκε πρόεδρος της ΕΠΟ κερδίζοντας τους άλλους. Ποιους άλλους; Ε, είναι από χωριό και δεν τους ξέρεις.

Η διαδικασία ήταν «υπέροχη». Οι προεκλογικές εκστρατείες είχαν υψηλό επίπεδο και ο ανταγωνισμός ήταν υγιής για τον προεδρικό θώκο της ομοσπονδίας που... ξεπερνάει κάθε χρονιά τον εαυτό της στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Όταν πιστεύεις ότι δεν έχει πιο χαμηλά, έρχεται να σε διαψεύσει. Πλέον νομίζω ότι πάμε για άλλα ρεκόρ στο βαρομετρικό (ποδοσφαιρικό) χαμηλό. Οι πρώτες του δηλώσεις ως προέδρου της ΕΠΟ ήταν ξεκάθαρες και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για καλύτερες μέρες.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

«Ό,τι είναι να γίνει στη διαιτησία, θα το κάνει η ΕΠΟ. Ό,τι δεν το κάνει η ΕΠΟ, απλά δεν θα περάσει. Πάντοτε σε συμφωνία με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ. Η διαιτησία είναι αποκλειστικά θέμα της ΕΠΟ, κανενός υπουργού. Τελεία και παύλα», δήλωσε ο κ. Μπαλτάκος φροντίζοντας να μην επιτρέψει σε κανέναν να μείνει σε... ροζ σύννεφο αλλά να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Κάτι μου λέει ότι τη νέα σεζόν θα... εφευρεθούν νέοι κανονισμοί διαιτησίας και θα είναι αποκλειστικά ελληνικοί. Σαν... σφουγγάρι θα σβήσει ό,τι ξέραμε από κανονισμούς. Ο ίδιος χρησιμοποίησε τη λέξη σφουγγάρι. Αλλιώς τη χρησιμοποίησε, αλλιώς νομίζω θα τη δούμε στην πράξη...

Κάνω πλάκα για να διασκεδάσω τα πολύ σοβαρά που έρχονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επαναλαμβάνω ότι φοβάμαι ότι τα σκηνικά που θα ζήσουμε τη νέα σεζόν δεν θα έχουν προηγούμενο. Θα... μιλήσουν και οι μουγγοί. Οι μαϊμούδες θα γίνουν χιμπατζήδες. Δε νομίζω ότι υπάρχει καμία σοβαρή έγνοια για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το καταλάβαμε με τα χάλια της εθνικής και τα πειράματα με προπονητές και έδρες. Το εμπεδώσαμε με τους τελικούς κυπέλλου παρωδία και στους οποίους μόνο από τύχη δεν κλάψαμε νεκρούς από την προχειρότητα και την ανοργανωσιά.

ΥΓ: Πλάκα πλάκα έχουν περάσει ουκ ολίγες μέρες διακοπών για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Οι μη διεθνείς είναι πιο τυχεροί και ξεκουράζονται περισσότερο. Το δικαιούνται και το είχαν ανάγκη άπαντες. Στις 14 του μήνα θα επιστρέψουν στο Ρέντη φρέσκοι και με διάθεση για δουλειά. Θα τους χρειαστεί η φρεσκάδα και το περίσσευμα σωματικής και πνευματικής δύναμης για την απίστευτα δύσκολη σεζόν που έρχεται. Και η οποία έγινε πιο δύσκολη για το λόγο που συζητήσαμε πιο πάνω.

Διαβάστε επίσης

Ο Μασούρας και το πρόβλημα με τις εθνικές

Ο Μασούρας και το πρόβλημα με τις εθνικές

Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα όλο αυτό με τις εθνικές ομάδες και τα ματς που... φυτεύονται σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και στα πλέον ακατάλληλα τάιμινγκ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.