Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χειμωνιάτικη ετοιμότητα το κατακαλόκαιρο

Χειμωνιάτικη ετοιμότητα το κατακαλόκαιρο
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 - 11:03

Ένας μήνας λοιπόν. Τόσο απομένει έως το πρώτο επίσημο ματς του Ολυμπιακού στη σεζόν. Ένα σπουδαίο και πολύ σημαντικό ματς αφού μιλάμε για την πρώτη αναμέτρηση με τη Μακάμπι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα φεύγει για την Αυστρία και το βασικό στάδιο προετοιμασίας της θέλοντας να βάλει γερές βάσεις προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ανθεκτικό στις αντιξοότητες και ελκυστικό στο μάτι σύνολο. Παράλληλα ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να κάνει κάτι απαραίτητο και δύσκολο συνάμα.

Δεν συνηθίζεται οι ομάδες να είναι έτοιμες το καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός ωστόσο πρέπει να είναι όσο πιο έτοιμος γίνεται αυτό το καλοκαίρι. Να έχει ετοιμότητα χειμώνα από το κατακαλόκαιρο. Το εγχείρημα είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Εξάλλου το έχει ξανακάνει, τότε που απέκλεισε κατά σειρά Πλζεν, Μπασάκσεχιρ και Κράσνονταρ. Ο προπονητής καλείται να προσαρμόσει όσο πιο άμεσα γίνεται στη «μηχανή» τα νέα γρανάζια προκειμένου να είναι λειτουργικά και αποδοτικά. Ούτε αυτό είναι εύκολο αλλά επιβάλλεται να γίνει όσο περισσότερο είναι εφικτό.

Δεν είναι μυστικό, το καταλαβαίνουμε όλοι ότι για τον Ολυμπιακό είναι σημαντικό να επιστρέψει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και στη φάση των ομίλων της. Εκεί ανήκει και εκεί πρέπει να θέλει να βρίσκεται. Σε άλλες διοργανώσεις και δη το νεότευκτο Conference όπου έκανε προκρίσεις μέχρι και ο... ΠΑΟΚ, είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει μακριά. Ωστόσο το ζήτημα είναι να προσπαθείς στο κορυφαίο επίπεδο, όχι να θες να ξεπερνάς πιο χαμηλά εμπόδια.

Μόνο όταν βρίσκεσαι ανάμεσα στους κορυφαίους και τα βάλεις μαζί τους θα μετρήσεις τις δυνάμεις σου με μεγαλύτερη ασφάλεια και παράλληλα θα γίνεις καλύτερος γιατί ο ανταγωνισμός μ' αυτούς θα σε... τραβήξει προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω όπως συμβαίνει με τον εγχώριο ανταγωνισμό.

ΥΓ: Όπως συνέβη και με τη θέση του δεξιού μπακ, όπου ο top class Βρσάλικο ακολουθήθηκε από το ενδιαφέρον πακέτο που ακούει στο όνομα Άβιλα, να είστε σίγουροι ότι κάτι ανάλογο ισχύει και για τις άλλες θέσεις στις οποίες θέλει να ενισχυθεί ο Ολυμπιακός. Όταν δήλωνε ο Κώστας Καραπαπάς ότι οι ερυθρόλευκοι μιλάνε με καμιά 10αριά παίκτες δεν ήταν υπερβολικός, μάλλον μετριοπαθής ήταν. Οι πρωταθλητές μιλάνε με 2-3 παίκτες για κάθε θέση, εκείνους που βρίσκονται πιο ψηλά στις λίστες τους. Και προσπαθούν να κάνουν δικούς τους κάποιους εξ' αυτών.

Το ποιοί εν τέλει θα αποκτηθούν, μένει να το δούμε. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν αρκετές και καλές λύσεις. Παίκτες που θα δώσουν ασφάλεια και θα ανεβάσουν level την ομάδα συνολικά στη λειτουργία της, αμυντική και επιθετική.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Τα κεφάλια πολύ μέσα

Τα κεφάλια πολύ μέσα

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού και ό,τι δίνεις... παίρνεις. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης

Fuel (για γκολ) pass

Fuel (για γκολ) pass

Ο Φίλιπ Ζίνκερνάγκελ μοιράζει ασίστ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

12 χρόνια ξεγνοιασιάς

12 χρόνια ξεγνοιασιάς

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα αποτελεί ευκαιρία για απολογισμό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.