Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα κεφάλια πολύ μέσα

Τα κεφάλια πολύ μέσα
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 - 11:42
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αυτό ήταν λοιπόν. Οι διακοπές, γενναίες μετά από χρόνια για τους μη διεθνείς, τελείωσαν. Όπως τελείωσε και το λίγο πιο cool (όχι και τόσο cool, είχε και διπλές εξαντλητικές προπονήσεις το πρόγραμμα) διάστημα προπονήσεων στην Ελλάδα. Η αποστολή του Ολυμπιακού ταξίδεψε για την Αυστρία όπου η ομάδα θα θελήσει να βάλει τις πιο γερές βάσεις για τη νέα σεζόν. Σε περίπου ένα μήνα από τώρα, όπως γράφαμε και σε προηγούμενο blog, αρχίζουν τα επίσημα ματς. Και αρχίζουν ζόρικα, με έναν ισραηλινό... μπελά. Όσοι είναι λοιπόν στην αποστολή της ομάδας οφείλουν να κάνουν ό,τι πρέπει. Να προπονηθούν πολύ και σκληρά δίχως παράπονα. Να τηρήσουν δηλαδή τις συμβατικές υποχρεώσεις που προβλέπονται από τα πλούσια συμβόλαια που έχουν υπογράψει. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Για την ομάδα ο στόχος της παρουσίας στους ομίλους του Champions League είναι πολύ σημαντικός. Ανάλογα σημαντικός με την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και ίσως πιο σημαντικός αφού σε δύσκολους καιρούς τα έσοδα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση επιμηκύνουν την ευημερία. Ναι, ο Ολυμπιακός έχει την ευλογία να βρίσκεται σε σταθερά χέρια, αυτά του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτό ωστόσο δε σημαίνει ότι η ομάδα πρέπει να περιμένει πάντα από 'κείνον να βάλει το χέρι στην τσέπη για να καλύψει όποια ζημιά προκύψει, όπως έχει κάνει εξάλλου πολλάκις στο παρελθόν. Το χέρι μπαίνει βαθιά για να δημιουργηθεί η ομάδα που θα φέρει εις πέρας τις αποστολές που τις ανατίθενται και, εν τέλει, επιστρέφει χρήματα στο ταμείο της ομάδας για να μπορεί να είναι λειτουργική και άνετη. Τα κεφάλια μέσα λοιπόν απ' όλους. Τώρα θα φανεί ποιός το θέλει πραγματικά να πρωταγωνιστήσει σ' αυτή την ομάδα και να δικαιολογήσει το χρήμα και το συμβόλαιό του. Δίνεις και παίρνεις.

ΥΓ: Τα όσα συμβαίνουν την τελευταία διετία στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ειδικά αυτές τις μέρες μου θυμίζουν τις αξέχαστες δηλώσεις του αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού, Θωμά Μάτσιου. Στην αρχή μας είπαν ότι δεν ασχολείται αλλά μετά είπαν ότι θα βοηθάει όταν πρέπει. Μετά μας είπαν ξανά ότι δεν ασχολείται αλλά ύστερα πήγε στα γραφεία της ΕΟΚ για να πει στον πρόεδρο ότι δεν θα κάθεται να τον απαυτώνουν για όσο είναι ακόμα στην ΚΑΕ. Και τελικά μας ξαναλένε ότι ασχολείται και θα τα δώσει όλα για να κάνει την ομάδα πάλι πρώτη. Ακονίζονται... σφυρίχτρες, αυτό ακριβώς τίποτα άλλο.

ΥΓ2: Μεταγραφές θεωρούνται μόνο εκείνες που ανακοινώνονται από την ΠΑΕ. Μέχρι να πέσουν υπογραφές και να υπάρξει ανακοίνωση δεν υπάρχει καμία σιγουριά για τίποτα, όσο προχωρημένο κι αν παρουσιάζεται.

Διαβάστε επίσης

Fuel (για γκολ) pass

Fuel (για γκολ) pass

Ο Φίλιπ Ζίνκερνάγκελ μοιράζει ασίστ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Τα supercar της ενημέρωσης και ο υπερήρωας της Marvel

Τα supercar της ενημέρωσης και ο υπερήρωας της Marvel

Πόσο σπουδαίες είναι μερικές «νίκες» παίρνει προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης, το διαπιστώνεις απ' όσα λένε/γράφουν εκείνου που ονειρεύονται να τον δουν να αποτυγχάνει και όλο μένουν με το όνειρο… Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.