Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καρδιά και τρέλα σε προπονήσεις και ματς

Καρδιά και τρέλα σε προπονήσεις και ματς
Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022 - 09:42
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Δεν πρόκειται να μιλήσω για την ποδοσφαιρική αξία του Κώστα, εξάλλου όλη η Ευρώπη την έχει δει. Θέλω να επισημάνω κάτι άλλο. Όταν επέστρεψα στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2018 με εντυπωσίασε η ψυχή, ο χαρακτήρας, το πείσμα του, ο δυναμισμός και η καρδιά που έβαζε από την προπόνηση μέχρι τα ματς. Αυτή τον κάνει να ξεχωρίζει. Η καρδιά και η τρέλα του». Αυτά τα λόγια είπε ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Βασίλης Τοροσίδης, για τον Κώστα Τσιμίκα σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από το μανατζερικό περιβάλλον του πρώην παίκτη των πρωταθλητών και νυν της Λίβερπουλ.

Με όσο πιο απλά λόγια γινόταν ο πολύπειρος «Τόρο» περιέγραψε δύο από τα πλέον απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται ένας παίκτης για να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο και φυσικά να «αντέξει» το βάρος μιας φανέλας όπως είναι του Ολυμπιακού. Γιατί όση τρέλα κουβαλούσε ο Τσιμίκας άλλη τόση έχει και ο Ολυμπιακός. Την τρέλα να θέλει να βελτιώνεται διαρκώς. Την τρέλα να μην... αντέχει την αποτυχία. Την τρέλα να πηγαίνει καλά και να μην ικανοποιείται και να τρώγεται με τα ρούχα του για να πάει καλύτερα. Μη νομίζετε ότι μπορούν να το αντέξουν πολλοί αυτό.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Υπάρχουν άπειροι παίκτες ή προπονητές που θέλουν το ποδόσφαιρο να είναι το δευτερεύον πιο σημαντικό πράγμα της ζωής τους, εκείνο που τους προσφέρει μια άνετη ζωή αλλά βάζουν τη δική τους ζωή σε προτεραιότητα. Παίκτες ή προπονητές που δεν είναι δοσμένοι στο ποδόσφαιρο και τις ομάδες στις οποίες εργάζονται κάθε φορά. Απλά τσεκάρουν στο φινάλε του μήνα αν μπήκαν τα χρήματα στο λογαριασμό έχοντας καταβάλλει από την πλευρά τους τη μίνιμουμ προσπάθεια ζητώντας το μάξιμουμ των συμφωνηθέντων.

Στον Ολυμπιακό λοιπόν θα ξεχωρίζουν και θα διαπρέπουν οι Τσιμίκες. Εκείνοι θα κάνουν τη διαφορά και θα ξεφεύγουν από τον μέσο όρο. Μια καλή απόδοση σε ματς αρχίζει από το πόσο καλή και δυνατή προπόνηση κάνει ένας παίκτης. Το ταλέντο είναι απαραίτητο αλλά από μόνο του δεν φτάνει. Οι τεμπέληδες, όσο ταλέντο κι αν διαθέτουν, μένουν πίσω. Δεν τους αφήνει κάποιος, τους... αφήνει το ίδιο το ποδόσφαιρο που εξελίσσεται μέρα με τη μέρα, όχι απλά σεζόν με τη σεζόν.

ΥΓ: Όπως αποδείχθηκε με το μεταγραφικό κρεσέντο της ομάδας μπάσκετ, πάντα υπάρχουν λύσεις αρκεί η ομάδα να ξέρει τι θέλει και που θέλει να βαδίσει ως στυλ παιχνιδιού. Ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό του, το ξέρουμε εξάλλου από τις προηγούμενες σεζόν, και διαλέγει παίκτες που θα μπορέσουν να το υπηρετήσουν.

Διαβάστε επίσης