Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ισχυροί vs αδύναμοι και οι... αναμπουμπούλες του καλοκαιριού

Ισχυροί vs αδύναμοι και οι... αναμπουμπούλες του καλοκαιριού
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 - 12:14
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Βλέποντας όλο το χθεσινό ματς του ΠΑΟΚ στη Βουλγαρία επιβεβαίωσα (όχι ότι χρειάζονταν, πια είναι δεδομένο και όποιος κάνει πως δεν το καταλαβαίνει, κακό του κεφαλιού του) πόσο ακατάλληλη για αφελείς διαδικασία είναι τα καλοκαιρινά προκριματικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με δεδομένη την ανετοιμότητα που κουβαλάει κάθε ομάδα είναι στην ημερήσια διάταξη οι εκπλήξεις. Στην πραγματικότητα, με τόση μεγάλη συχνότητα πια αποτελεσμάτων που χαρακτηρίζονται εκπλήξεις, δεν πρέπει καν να αποκαλούνται έτσι. Με... κανόνα μοιάζει ένας αποκλεισμός του «ισχυρού» από τον «αδύναμο». Γιατί ο δεύτερος έχει την ευκαιρία του στην... αναμπουμπούλα του καλοκαιριού και δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα.

Ο Λουτσέσκου, αν και ως προπονητής χαρακτηρίζεται για τον κυνισμό του και την ικανότητα να... κλέβει αποτελέσματα, την πάτησε. Πίστεψε ότι ο ΠΑΟΚ την... έχει εύκολα τη Λέφσκι και «πείραξε» πολύ με νέους παίκτες (5 στους 11 στο αρχικό σχήμα αν δεν κάνω λάθος) την ομάδα του με συνέπεια να έχει τραγική εμφάνιση και στα δύο μισά του γηπέδου και να αισθάνεται τυχερός που δεν έφαγε και τρίτο γκολ. Δεν ξέρω αν θα το γυρίσει στη ρεβάνς και προσωπικά δε με νοιάζει κιόλας. Το παράδειγμά του ωστόσο πρέπει να αποτελεί ιδανικό προς αποφυγή. Ένα παράδειγμα - μάθημα. Μια συνθήκη στη ζωή του κανονικού ποδοσφαίρου όπου όλα είναι πιθανά και όχι όσο εύκολα τα φανταζόμαστε κάνοντας καφενειακές κουβέντες.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε στο Ισραήλ απέναντι σε μια πολύ καλύτερη ομάδα έχοντας δύο ολοκαίνουργιους στην 11άδα (Βρσάλικο και Ζίνκερναγκελ) και δύο που είχαν αποκτηθεί πέρυσι στα μισά της σεζόν, άρα είχαν ήδη δουλέψει αρκετά με το σύνολο και γνώριζαν τη λογική και τη φιλοσοφία του προπονητή. Και αυτή η 11άδα απενεργοποίησε εντελώς για 30 λεπτά την πρωταθλήτρια Ισραήλ που συνηθίζει να μπαίνει φουριόζα στα ματς της. Μόνο όταν ο ίδιος ο Ολυμπιακός άρχισε να ξεμένει από δυνάμεις και καθαρό μυαλό η Μακάμπι έκανε τα... δικά της.

ΥΓ: Κουΐζ. Τι δεν πρόκειται να διαβάσεις ποτέ σε συγκεκριμένο σάιτ με σταγονίδια αλήθειας μετά από χαστούκι του ΠΑΟΚ. Έλα, εύκολο είναι. Δεν πρόκειται ποτέ να διαβάσεις τα σχόλια των οπαδών του στα επίσημα social (facebook, instagram κτλ) media της ομάδας. Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό. Δεν (αυτο)λογοκρίνονται, δεν συμβαίνει ποτέ. Απλά τυχαίνει να πέφτει το ίντερνετ, όπως συνήθως ισχύει και για τις σελίδες της ΑΕΚ και του μπασκετικού ΠΑΟ σε ανάλογες κακές περιστάσεις. Αντιθέτως είναι 5G η ταχύτητα (τυχαίνει φυσικά) σε στραβές του Ολυμπιακού και μαθαίνουμε αναλυτικά για την... αγανάκτηση του κόσμου.

Η Stoiximan σε υποδέχεται με σούπερ δώρο* με τον κωδικό OLY22, χωρίς κατάθεση! *Όροι & προϋποθέσεις!

Διαβάστε επίσης

Αυτό που μετράει

Αυτό που μετράει

Γράφει για την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη του Ολυμπιακού, ο Σπύρος Γρομητσάρης!