Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ομαδικές και ατομικές υπερβάσεις

Ομαδικές και ατομικές υπερβάσεις
Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 - 12:33
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι γιατί δεν μπορεί να είναι έτοιμος Ιούλη μήνα. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται χρόνο για να φτάσει στο σημείο που σχεδιάζει. Ξέρουμε ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα γίνουν πολλά και αναφορικά με το «πάρε» αλλά και με το «δώσε». Τα ξέρουμε κι εμείς, τα γνώριζε και ο Ολυμπιακός ο οποίος υποφέρει από την ανυπαρξία των υπολοίπων με τους οποίους είναι υποχρεωμένος να συμβιώνει στον ίδιο -ποδοσφαιρικό- κόσμο που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά τα αρνητικά που ξέρουμε, ο Ολυμπιακός οφείλει να προκριθεί επί της Μακάμπι και να πάει στην επόμενη... πίστα των προκριματικών του Champions League. Δεν το γράφω αυτό για να φορτώσω με άγχος την ομάδα.

Η Stoiximan σε υποδέχεται με σούπερ δώρο* με τον κωδικό OLY22, χωρίς κατάθεση! *Όροι & προϋποθέσεις!

Ελπίζω να μην έχω τη δύναμη να το κάνω (και δεν το έχω καταλάβει), αν κάτι θέλω να κάνω είναι να αφαιρέσω γράφοντας ξανά και ξανά ότι ΔΕΝ γίνεται να είναι έτοιμη η ομάδα και ΔΕΝ πρέπει να περιμένει κανείς αγωνιστικούς εντυπωσιασμούς καλοκαιριάτικα. Όμως ο στόχος υπάρχει μπροστά. Και ο Ολυμπιακός, ακόμα κι ανέτοιμος, έχει εκτιμώ ό,τι χρειάζεται για να αποκλείσει τη Μακάμπι. Αυτό που απαιτείται δεν είναι, μόνο, ένα καλό πλάνο του προπονητή. Προφανώς είναι χρήσιμο κι αυτό και φάνηκε πόσο καλά δούλεψε στο πρώτο ημίωρο στη Χάιφα όπου η Μακάμπι ήταν αγωνιστικά «νεκρή». Αυτό που απαιτείται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι μικρές ατομικές υπερβάσεις όλων όσοι πάρουν φανέλα βασικού στο ματς. Δεν ζητάει κανείς κάτι εντυπωσιακό από την ομάδα, τα απλά και βασικά ζητάει. Σοβαρότητα και συγκέντρωση στην άμυνα, ομαδικότητα και ακρίβεια σε πάσα και τελική προσπάθεια στην επίθεση.

Το δικό του μερίδιο θα έχει και ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο και πρέπει να αφήσει οτιδήποτε άλλο σκέφτεται στο σπίτι και να φωνάζει μόνο: Ολυμπιακός. Ο κόσμος που όταν είναι όπως πρέπει δίνει φτερά στους ερυθρόλευκους και κόβει τα πόδια των άλλων. Το «Γ. Καραϊσκάκης» είναι ένα μαγικό μέρος όπου συμβαίνουν ποδοσφαιρικά θαύματα. Δεν θα είναι ποδοσφαιρικό θαύμα να κερδίσει ο Ολυμπιακός τη Μακάμπι και να προκριθεί. Θα είναι ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα, τηρουμένης της χρονικής συγκυρίας, να αποκτήσει η ομάδα την έξτρα ώθηση και να φτάσει σε μια άνετη νίκη-πρόκριση.

ΥΓ: Αυτό που ντρέπεται να παραδεχθεί ο Ολυμπιακός, διαβάζω. Ο ΠΑΟΚ π.χ. δεν ντρέπεται ποτέ για τίποτα. Η πρόσφατη εμφάνισή του με το μεγαθήριο από τη Βουλγαρία (που ήταν και μισό λόγω απουσιών) δεν ήταν ντροπή ας πούμε. Για τον δικέφαλο που έκανε μισή φάση σε 90 λεπτά και δέχθηκε δύο γκολ και άξιζε και τρίτο. Χωρατατζήδες το δίχως άλλο.

Η Stoiximan σε υποδέχεται με σούπερ δώρο* με τον κωδικό OLY22, χωρίς κατάθεση! *Όροι & προϋποθέσεις!

Διαβάστε επίσης

Είναι μια μάχη ΟΛΩΝ

Είναι μια μάχη ΟΛΩΝ

Πρόκριση. Μία λέξη. Σαφής. Χωρίς... σάλτσες. Αυτό θέλει απόψε ο Ολυμπιακός. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης