Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα 10 χρόνια ζωής και η επιβεβλημένη πρόκριση

Τα 10 χρόνια ζωής και η επιβεβλημένη πρόκριση
Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 - 12:35
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στις 9 Αυγούστου ο Απόλλωνας Λεμεσού υποδέχθηκε τη Μακάμπι. Έχοντας γνωρίσει συντριβή με 4-0 από τους Ισραηλινούς στη Χάιφα στο πρώτο ματς, η ρεβάνς έμοιαζε με τυπική διαδικασία. Όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν. Μόλις στο 27ο λεπτό οι Κύπριοι είχαν κάνει τη μισή δουλειά απ' όση έπρεπε να κάνουν για να φτάσουν στην ισοφάριση του σκορ του πρώτου αγώνα. Εν τέλει δεν τα κατάφεραν. Γενικώς αδικήθηκαν (ως ένα βαθμό) από τη σειρά. Εξάλλου στη Χάιφα ο Απόλλωνας δέχθηκε το 1ο γκολ με αυτογκόλ ενώ έπαιξε με παίκτη λιγότερο από το 60ο λεπτό λόγω αποβολής του Βούκασιν Γιοβάνοβιτς και στο ημίωρο που έμεινε δέχθηκε τα δύο από τα τέσσερα γκολ, δηλαδή αγωνιζόμενος με αριθμητικό μειονέκτημα.

Κάνω αυτόν τον μεγάλο πρόλογο για να πω το προφανές. Ένα προφανές που δήλωσε χθες και ο Κάρλος Κορμπεράν στη συνέντευξη Τύπου. Το ματς με τον Απόλλωνα απόψε δεν είναι εύκολο. Κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Μακάρι να αποδειχθεί ότι κάνω λάθος και ο Ολυμπιακός να κάνει περίπατο. Όμως προσωπικά περιμένω μία ακόμα ζόρικη καλοκαιρινή αναμέτρηση για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Σημαντική λεπτομέρεια του αγώνα αποτελεί ότι και ο Απόλλωνας πια έχει νέο προπονητή με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είθισται η αλλαγή προπονητή να κάνει, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον, καλό σε μία ομάδα. Άλλαξε ο Ολυμπιακός, άλλαξε και η ομάδα της Λεμεσού.

Σύμφωνα με όσα περιμένουν οι ρεπόρτερ της κυπριακής ομάδας ο Απόλλωνας θα παραταχθεί, ξανά, με 4-4-2. Αυτό θα τον κάνει επικίνδυνο επιθετικά και, ίσως, ευάλωτο αμυντικά. Με αυτή τη διάταξη έπαιξε και κόντρα στη Μακάμπι την οποία έφερε από νωρίς σε δύσκολη θέση με γρήγορα γκολ και έκανε τον προπονητή των Ισραηλινών να δηλώσει ότι έχασε 10 χρόνια ζωής... Ας ελπίσουμε ο Ολυμπιακός να κάνει τον κόουτς του Απόλλωνα πια να χάσει... 10 χρόνια ζωής από την αγωνία.

Απόψε οι ερυθρόλευκοι πρέπει να αρχίσουν να θυμίζουν τον καλό τους εαυτό. Κάθε παίκτης που θα παίξει οφείλει να κάνει προσωπικές υπερβάσεις. Να σταθεί στο ύψος της περίστασης. Το έλεγα και στα ματς με τη Σλόβαν, το λέω ακόμα περισσότερο και τώρα. Άλλαξε ο προπονητής ο οποίος φαίνεται ότι δεν ενέπνεε πια τους παίκτες που τους ενέπνεε παλιότερα και τους οδήγησε σε σπουδαίες στιγμές, και πια δικαιολογία δεν υπάρχει για κανέναν. Να κάνουν ό,τι πρέπει για να προκριθούν. Όπως ακριβώς το είπε και χθες ο Πιερ Κούντε στη συνέντευξη Τύπου.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Οι «μεταγραφές» του Ρέντη

Οι «μεταγραφές» του Ρέντη

Την ώρα που όλοι περιμένουν τις επόμενες μεταγραφές που θα κάνει η ομάδα, είναι βέβαιο ότι ο Κάρλος Κορμπεράν περιμένει με την ίδια αγωνία τις «μεταγραφές» του Ρέντη. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.