Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ποσότητα και ποιότητα

Ποσότητα και ποιότητα
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:41
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Δεν είμαι βέβαιος ακόμα για το αν ο Ολυμπιακός θα πάρει παίκτη ως το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Φαίνεται πως δεν αλλά προσωπικά έως ότου εκπνεύσει η σχετική προθεσμία σίγουρος δεν μπορώ να είμαι για κάτι που, προφανώς, δεν εξαρτάται από μένα. Ειδικά μετά και το θέμα που προέκυψε με τον τραυματισμό του Τόμας Βατσλίκ. Όπως και να 'χει και για να είμαι απολύτως ειλικρινής φαίνονταν κάπως να γράφουμε όλοι για επιστροφές 1-2 παικτών που ήταν στην ομάδα στο παρελθόν, για απόκτηση τερματοφύλακα αλλά και προσθήκη στόπερ μετά την αποχώρηση του Μανωλά. Και λέω κάπως επειδή ο Μίτσελ ξεκαθάρισε ότι θα ήθελε να δουλέψει με 24 παίκτες συν τους τερματοφύλακες και ο Ολυμπιακός εκείνη τη στιγμή που το έλεγε ήταν λίγο κάτω από 40!

Να σας πω την αλήθεια συμφωνώ σε σημαντικό βαθμό μ' εκείνους που λένε ότι μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι υπερπλήρης ώστε να τα βγάλει πέρα με τις πολλές και δύσκολες υποχρεώσεις και να αντεπεξέρχεται στο δύσκολο πρόγραμμα που δεδομένα έχει. Από την άλλη, με ενδιαφέρει περισσότερο ο Ολυμπιακός να έχει ποιότητα και όχι απαραίτητα ποσότητα. Γιατί το να βαραίνει κάθε φορά το ρόστερ με ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν όταν καλούνται δεν έχει καμία αξία. Επιβαρύνεται το ταμείο αλλά δεν... ελαφραίνει το αγωνιστικό σκέλος.

Παράλληλα μην ξεχνάμε ότι ο συνωστισμός φέρνει και γκρίνια. Είναι αλλιώς να έχεις 11 βασικούς κι άλλη μία 11άδα και κάτι να περιμένει την ευκαιρία και διαφορετικό να έχεις 11 βασικούς και άλλες δύο ή και τρεις 11άδες στο περίμενε. Και όλοι καταλαβαίνουν πως είναι μαθηματικά και πρακτικά αδύνατο να πάρουν όλοι ευκαιρίες. Άρα η μουρμούρα, ορισμένων όχι απαραίτητα όλων, θα είναι δεδομένη. Και αποδυτήρια ή προπονητικό κέντρο με μουρμούρα αποτελεί κάτι σαν... εκρηκτικά σε θεμέλια ενός σπιτιού. Κάποια στιγμή γίνεται μπαμ και καταρρέει το οικοδόμημα.

ΥΓ: Ήταν ξανά βασικός ο Χάμες με την εθνική Κολομβίας και σε κάποια «δημοσιογραφικά» γραφεία αυτοκαταστρέφονται κείμενα που έλεγαν ότι ο παίκτης έχει προβλήματα και γι' αυτό επέλεξε να έρθει στην Ελλάδα. Ο Χάμες, μην μπερδευόμαστε, δεν επέλεξε την Ελλάδα. Τον Ολυμπιακό επέλεξε. Ο Ολυμπιακός έχει ελληνική ρίζα αλλά έχει ξεφύγει προ πολλού από τα στενά ελληνικά σύνορα. Είναι πιο πολύ διεθνής πια όπως είναι κάθε σπουδαία ομάδα της Γηραιάς Ηπείρου.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Και που να δεις τι (μας) έχει για μετά

Και που να δεις τι (μας) έχει για μετά

Ήταν πολύ ωραίο το μεσημεροαπόγευμα στο Καραϊσκάκη την Κυριακή. Κάτι από τα παλιά και πολύ ωραία όταν το ποδόσφαιρο είχε και πολύ ρομαντισμό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Τα... κάδρα να τους χωράνε όλους

Τα... κάδρα να τους χωράνε όλους

Αν και βρισκόμαστε πολύ νωρίς στη σεζόν έχει «πέσει» αρκετό... ανάθεμα για την εικόνα του Ολυμπιακού. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Θυρανοίξια vs ΜαρσελοΧαμανοίξια

Θυρανοίξια vs ΜαρσελοΧαμανοίξια

Αυτό που με ενοχλεί είναι κάποιοι που θεωρούν εαυτούς έξυπνους, ενώ στην πραγματικότητα είναι κουτοπόνηροι. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.