Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το πρώτο θετικό δείγμα, η επόμενη πρόκληση

Το πρώτο θετικό δείγμα, η επόμενη πρόκληση
Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022 - 13:16
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Όχι δεν είχα μιλήσει με τον Μίτσελ πριν γράψω το προηγούμενο blog στο οποίο κατέγραφα τι περιμένω από την προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Ισπανία. Τη λογική χρησιμοποίησα και απλές σκέψεις έκανα. Γι' αυτό ο Ισπανός προπονητής, επί της ουσίας, αυτά είπε μετά το πρώτο φιλικό των ερυθρόλευκων κόντρα στη Χάντερσφιλντ.

Μίλησε για προσπάθεια που γίνεται ώστε η ομάδα να μοιάζει με αυτό που έχει στο νου του, κι αυτό έρχεται μέσα από τη χημεία. Είπε ότι κερδίζει παίκτες που είχαν τραυματιστεί και είναι κοντά στην ομάδα πάλι. Είπε ότι θέλει να δει πρόοδο από συγκεκριμένους και παράλληλα να μειώσει το ρόστερ. Άρα είπε και τα άλλα που έγραφα, για βελτίωση φυσικής κατάστασης συγκεκριμένων παικτών και φυσικά ξεκαθάρισμα του ρόστερ, ποιός είναι απαραίτητος και ποιός περισσεύει.

Και η αλήθεια είναι ότι τα είδε όλα αυτά. Και διάθεση είχε η ομάδα. Και πρόοδος υπήρξε από παίκτες που προέρχονται από τραυματισμό και άλλους που δεν είχαν για δικούς τους λόγους καλή φυσική κατάσταση. Η βασική 11άδα του Ολυμπιακού κόντρα στη Χάντερσφιλντ απαρτίζονταν κυρίως από παίκτες που δεν ήταν στα πλάνα στο πρώτο μισό της σεζόν ή μπήκαν σ' αυτά (βλέπε Ντόι) στην πορεία. Ακόμα και ο παίκτης που φόρεσε το περιβραχιόνιο, ο Ανδρούτσος, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας (κυρίως φθοράς δηλαδή, με το ένα πόδι εκτός βρίσκονταν) ήταν μέχρι πρότινος.

Ήταν πραγματικά ωραίο λοιπόν που με αυτή την 11άδα ο Ολυμπιακός ήταν καλός και οι ποδοσφαιριστές έδειξαν ότι παίρνουν πολύ στα σοβαρά αυτό που συμβαίνει στην Ισπανία και θέλουν να έχουν μέλλον στους ερυθρόλευκους. Ποιοί ξεχώρισαν, το είδατε, δεν έχει αξία να το αναφέρω κι εγώ. Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που δεν τα πήγαν καλά αλλά ήταν αναμενόμενο, δε γινόταν να... πετάνε όλοι. Διάθεση ωστόσο είχαν άπαντες κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό απ' όλα.

Βεβαίως για μια νίκη σ' ένα φιλικό δεν πρέπει να υπάρχει υπερ-ενθουσιασμός. Ήταν μια νίκη σε ένα φιλικό. Αυτό που επιβάλλεται είναι να διατηρήσει η ομάδα το ίδιο πνεύμα στις προπονήσεις που θα ακολουθήσουν μέχρι την έναρξη των επίσημων αγώνων. Γιατί εκεί θα κριθούν άπαντες με μεγαλύτερη ασφάλεια. Το πρώτο θετικό δείγμα το είδαμε, απομένει η επόμενη πιο σημαντική πρόκληση. ΥΓ: Η ήττα της ομάδας μπάσκετ στην Πόλη πόνεσε κυρίως για τον τρόπο που ήρθε. Ένα ματς που ήλεγχε απόλυτα ο Ολυμπιακός στο α' ημίχρονο, χάθηκε στο β' ημίχρονο. Προσωπικά κατατάσσω αυτή την ήττα στην κατηγορία «τζάμπα», όπως κι εκείνη στο Τελ Αβίβ με τη Μακάμπι, για τα... είχε τα ματς ο Ολυμπιακός και «επέτρεψε» να του ξεγλιστρήσουν. Ωστόσο, ψυχραιμία. Αυτή πρέπει να είναι ο σύμμαχος για τη δύσκολη συνέχεια.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης