Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ερασιτέχνης μόνο στο όνομα...

Ερασιτέχνης μόνο στο όνομα...
Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 - 13:21
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το είχα γράψει πριν από μερικά χρόνια, θα το επαναλάβω με αφορμή τον θρίαμβο της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού στον τελικό του ευρωπαϊκού σούπερ καπ. Ο τρόπος που ασκεί διοίκηση ο Μιχάλης Κουντούρης και οι συνεργάτες του τα τελευταία 12 χρόνια είναι να διδάσκεται σε Πανεπιστήμια. Αν λάβει κανείς υπόψιν του την τραγική οικονομικά χρονική συγκυρία που συμβαίνουν αυτά και παράλληλα τις... αμαρτίες / οικονομικά βάρη που αναλάμβανε από την προηγούμενη διοίκηση η επιτυχία γιγαντώνεται σε αδιανόητα επίπεδα. Αυτός ο τίτλος ήταν ο 100ος των τμημάτων του Ερασιτέχνη επί των ημερών του Μιχάλη Κουντούρη.

Βασικά, επί των ημερών του Μιχάλη Κουντούρη που έχει διαρκώς δίπλα του τον Βαγγέλη Μαρινάκη που είναι πάντα εκεί όποτε και όταν χρειάζεται. Και δυστυχώς, αφού οι καιροί είναι δύσκολοι, χρειάστηκε να είναι πολλές φορές εκεί ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού και να συνεισφέρει με προσωπικά του χρήματα ώστε να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν τα ερασιτεχνικά τμήματα. Φυσικά υπερπολύτιμος είναι ο ρόλος του κόσμου. Εκείνων δηλαδή που είναι πάντα δίπλα στον Ερασιτέχνη και συνεισφέρουν. Άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο δεν είμαι αρμόδιος να το κρίνω. Ο καθένας ξέρει τι κάνει ή δεν κάνει για τον Ερασιτέχνη. Και εκείνοι που έχουν βοηθήσει περισσότερο έχουν σίγουρα την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες των ανθρώπων του συλλόγου. Μέλη της ίδιας οικογένειας είναι όλοι, γνωρίζονται πολύ καλά.

Η λέξη Ερασιτέχνης αδικεί αυτό που συμβαίνει στα μη επαγγελματικά τμήματα του Ολυμπιακού. Γιατί μιλάμε για 101% επαγγελματική και αδιανόητα πετυχημένη δουλειά σε ερασιτεχνικά τμήματα. Μόνο στο όνομα είναι ερασιτεχνικά αυτά τα τμήματα, ο τρόπος που δουλεύουν είναι μεθοδικός και άκρως σοβαρός. Τα νούμερα εξάλλου τα λένε όλα, 100 τίλοι σε 12 χρόνια! Συνολικά 100 τίτλοι εκ των οποίων οι 10 ευρωπαϊκοί. Δύσκολο είναι και να το πεις, φαντάσου να το πετύχεις κιόλας...

ΥΓ: Το ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας, είναι πάρα πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό. Το α' ημίχρονο του ματς κυπέλλου με τον Ατρόμητο δεν πρέπει να... σκεπαστεί και δεν θα... σκεπαστεί από το υπέροχο β' ημίχρονο. Γιατί μόνο όταν εστιάζεις στο πως θα διορθώσεις τις όποιες... αρρυθμίες σου έχεις πιθανότητα να πετύχεις αυτό που οι άλλοι λένε δεν μπορείς. Και το να γυρίσει ο Ολυμπιακός από το -12β. στο πρωτάθλημα μοιάζει ακατόρθωτο, όλοι λένε ότι δεν μπορεί. Ο ίδιος λέει ότι μπορεί κι επειδή ξέρουμε τι ποιότητα έχει ως ομάδα, κι εμείς πιστεύουμε ότι το μπορεί. Αρκεί να μην εμφανίζεται στο γήπεδο όπως εμφανίστηκε στο α' ημίχρονο του αγώνα με τον Ατρόμητο.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Το... χάιδεμα ματιών και ο διακόπτης

Το... χάιδεμα ματιών και ο διακόπτης

Η επιστροφή του Ολυμπιακού στις επίσημες υποχρεώσεις μετά τη διακοπή των αγώνων λόγω Μουντιάλ ήταν, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακή. Γράφει ο Σπύρος Γομητσάρης.