Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η αμφιβολία και η υποχρέωση με... Γιαννάκηδες

Η αμφιβολία και η υποχρέωση με... Γιαννάκηδες
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 - 13:43
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

O Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε για 13η φορά τον Παναιτωλικό. Και, όπως μας θυμίζει το επίσημο σάιτ της Super League, στα προηγούμενα 12 ματς σε επίπεδο Α' Εθνικής/Stoiximan Super League μετράει ισάριθμες νίκες με τον συντελεστή τερμάτων να είναι 30-4. Βλέποντας όλα αυτά και σκεπτόμενος κανείς τι μπορεί να γίνει απόψε, δεν έχει παρά να αμφιβάλλει.

Θα καταφέρει να κερδίσει ο Ολυμπιακός; Αυτό ακριβώς, ότι υπάρχει αμφιβολία δηλαδή για το ότι και το αποψινό ματς θα έχει την έκβαση των προηγούμενων, μαρτυρά / επιβεβαιώνει το πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός φέτος κάνει διαρκώς βήματα εμπρός και ξανά πίσω. Πάνω που λες βρίσκει ρυθμό και πλησιάζει στη δική του κανονικότητα, έρχεται να σε προσγειώσει και να σε... ξενερώσει. Γι' αυτό και ο βασικός κανόνας για φέτος πρέπει να είναι, δυστυχώς, ότι δεν υπάρχουν δεδομένα πράγματα. Ούτε απαιτήσεις. Πρέπει να υπάρχουν απαιτήσεις διαρκώς στον Ολυμπιακό αλλά στον φετινό όταν αρχίζεις να ανεβάζεις τον πήχη έρχεται η ομάδα να τον κατεβάσει με παιδαριώδη λάθη. Είμαι σκληρός; Ειλικρινής είμαι. Την πραγματικότητα αποτυπώνω. Σόρι αλλά, έτσι είναι ή κάπως έτσι τέλος πάντων για να μην είμαι απόλυτος.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Και πάω και στο άλλο θέμα. Ότι ο Ολυμπιακός κάνει παιδαριώδη λάθη στα ματς του. Ότι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε εύκολα από την ΑΕΚ με 3-0. Ότι ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα σ' ένα ματς που στην πραγματικότητα τον βόλευε μόνο η ισοπαλία. Ότι ο Ολυμπιακός αυτά κι άλλα πολλά, ΔΕΝ του αφαιρεί ή στερεί το δικαίωμα να φωνάζει για όσα φώναζε. Για τα στραβά και... εξυγιαντικά συμβαίνουν. Γιατί βλέπω μια υπόγεια (και φανερή) προσπάθεια κάποιων να τα ισοπεδώσουν όλα. Να πουν, για να το κάνω σαφές: αφού είναι χάλια ο Ολυμπιακός, δεν δικαιούται να μιλάει για τίποτα. Όχι λοιπόν. Δικαιούται και παρα-δικαιούται να μιλάει για τις μεζούρες, τα δοκάρια, τα γκολ στα οποία προηγούνται χέρια ή τις... χορηγίες πέναλτι. Δικαιούται να μιλάει και θα μιλάει για Γιαννάκηδες, Γιωργάκηδες ή Κωστάκηδες και ό,τι άλλο ακόμα κι αν (λέμε τώρα) βρεθεί ουραγός της βαθμολογίας. Είναι ΑΛΛΟ το δικό του αγωνιστικό θέμα και ΑΛΛΟ τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο διά ταύτα, δεν θα πω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει μια νέα αρχή κόντρα στον Παναιτωλικό. Είναι λες και υποβαθμίζω αυτό το τεράστιο brand. Θα πω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει το αυτονόητο, να κερδίσει και να πάει παρακάτω δίχως πανηγυρισμούς ή «παχιά» λόγια. Γιατί το να κερδίσει ο Ολυμπιακός τον Παναιτωλικό, όπως «λέει» και η μεταξύ τους ιστορία, είναι (ας πούμε) αυτονόητο, όχι λόγος για θριαμβολογίες.

Διαβάστε επίσης

Και διαφορετική και ίδια

Και διαφορετική και ίδια

Τελικά πόσο διαφορετικό είναι να είσαι ΑΕΚ; Σε κάποιους τομείς, π.χ. στο ΑΦΜ, μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Τα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα

Τα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα

«Δεν υπάρχει δικαιολογία», «θα δουλέψουμε για να βελτιωθούμε», «δεν αξίζει τέτοιες πίκρες ο κόσμος μας». Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.