Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένα αλλοιωμένο «προϊόν» που αλλοιώνεται διαρκώς

Ένα αλλοιωμένο «προϊόν» που αλλοιώνεται διαρκώς
Κυριακή, 5 Μαρτίου 2023 - 11:58
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το φετινό πρωτάθλημα έχει ήδη αλλοιωθεί και μάλιστα πολύ. Τελεία. Και ο Ολυμπιακός είναι ο μεγάλος χαμένος αυτής της αλλοίωσης. Τελεία. Για να είμαι δίκαιος και όχι απόλυτος, ο Ολυμπιακός είναι ο μεγάλος χαμένος τουλάχιστον μεταξύ των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο, δεν ξέρω τι συμβαίνει παρακάτω στη βαθμολογία, δεν μπορώ να παρακολουθήσω όλους τους αγώνες.

Αρκούν απλά τα δύο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για να επιβεβαιωθεί ότι ο Ολυμπιακός είναι ο μεγάλος χαμένος της αλλοίωσης του πρωταθλήματος από την ανικανότητα, την ανεπάρκεια ή τον ενδεχόμενο δόλο (για το τελευταίο προφανώς δε μπορώ να είμαι σίγουρος, δε μπορώ να το αποδείξω) ανθρώπων που βρίσκονται σε συγκεκριμένα πόστα. Φέτος μάλιστα το... κυνήγι και οι αλλοιώσεις πήγαν σε άλλο επίπεδο. Ξέραμε για τα διαιτητικά λάθη ή «λάθη», φέτος... εφευρέθηκαν νέοι τρόποι.

Είναι ή δεν είναι η ΑΕΚ πια η μεγάλη ευνοημένη αναφορικά με την τραγελαφική υπόθεση της μεζούρας; Αν έπαιζαν όταν έπρεπε ο Ατρόμητος θα είχε μεγαλύτερο κίνητρο αφού θα είχε στόχο, να μπει στα πλέι οφ και να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορεί. Πλέον, μετά το 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη, η ομάδα του Περιστερίου δεν έχει αυτόν τον στόχο. Μαθηματικά είναι εκτός πλέι οφ.

Άρα την Τετάρτη που θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στο ματς που δεν έγινε, οι Περιστεριώτες θα είναι σχεδόν αδιάφοροι. Και δεν θα μπορεί να τους κατηγορήσει και κανείς για να είμαστε δίκαιοι. Μα είναι λάθος αυτή η λογική, θα πει κανείς και δεν θα έχει άδικο. Όμως έναν παίκτη που δεν έχει στόχο και κίνητρο, πως τον υποχρεώνεις να τα δώσει όλα και να ρισκάρει πιθανό τραυματισμό; Δεν μπορείς. Είναι στη... διακριτική ευχέρεια του καθενός το τι θα κάνει και πόσο επαγγελματίας στη συνείδηση είναι. Όπως και να 'χει πάντως, η αλλοίωση έγινε. Μία ακόμα αλλοίωση για να είμαι ακριβής.

ΥΓ: Εύκολο; Αυτά τα φοβάμαι περισσότερο ειδικά με τον φετινό Ολυμπιακό. Στα κλασικά ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός ήταν όπως έπρεπε. Με τα Γιάννενα, τον Ατρόμητο και άλλες ομάδες τέτοιου βεληνεκούς έκανε τις πολλές και ανέλπιστες κουτσουκέλες του. Γι' αυτό λοιπόν σοβαρότητα και προσοχή στο σημερινό ματς με τον Λεβαδειακό, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν και κομβικές απουσίες. Βεβαίως ο Ολυμπιακός έχει ένα μεγάλο ρόστερ και οφείλει ο καθένας απ' όλους όσοι είναι στην ομάδα να κάνει το βήμα μπροστά και να δηλώσει: παρών.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης