Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το καθήκον και η συνέχεια

Το καθήκον και η συνέχεια
Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023 - 11:39
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το χθεσινό 6-0 του Ολυμπιακού επί του Λεβαδειακού ήταν ωραίο. Πολύ ωραίο. Κυρίως ήταν ωραίο για τον κόσμο που πήγε μεσημέρι Κυριακής, σε έναν μη εμπορικό ματς για να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, στο Γ.Καραϊσκάκης. Και η ομάδα, παρά τις σημαντικές της απουσίες, τίμησε τον κόσμο που βρέθηκε εκεί χορταίνοντάς τον με γκολ και θέαμα. Βεβαίως, αυτό είναι και το καθήκον του Ολυμπιακού κάθε φορά. Να παίζει για το καλύτερο. Να τα δίνει όλα. Να θέλει να ικανοποιεί και να τιμά τον κόσμο στην κερκίδα. Το 6-0 λοιπόν ήταν ωραίο.

Όμως, αυτό το 6-0 χρειάζεται ανάλογη συνέχεια. Και η συνεχεια που πρέπει να δοθεί είναι η νίκη επί της ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τίποτα λιγότερο. Δε μιλάμε για εντυπώσεις πια αλλά για την ουσία. Αφού ο Ολυμπιακός θέλει το πρωτάθλημα πρέπει να πάρει να κερδίσει.

Κόντρα στον Λεβαδειακό είχαν την ευκαιρία να πάρουν ανάσες παίκτες που τις είχαν ανάγκη όπως οι Ινμπόμ και Μπακαμπού που βγήκαν νωρίς και οι Ρόντινεί και Ρέαμπτσιουκ που δεν έπαιξαν καθόλου. Επίσης επιστρέφει φρέσκος ο Χάμες που έλειψε από τα τελευταία ματς. Βεβαίως στην 11άδα υπάρχει ο πολύ ανεβασμένος Φορτούνης που ήταν πολύ καλός και με τον Παναθηναϊκό και με τον Λεβαδειακό. Την αυτοπεποίθησή τους έφτιαξαν και οι Μπιέλ, Κανός. Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ ο πρώτος ήταν κακός και ο δεύτερος πολύ καλός αλλά άστοχος.

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ βεβαίως μπορεί να περιμένει. Μεσολαβούν ουκ ολίγες μέρες ώστε Μίτσελ και παίκτες να κάνουν ό,τι μπορούν για να παρουσιαστούν όπως πρέπει. Μιλώντας λίγο παραπάνω για το ματς με τον Λεβαδειακό, έτσι πρέπει να μπαίνει ο Ολυμπιακός. Στο 2' είχε σκοράρει και μέχρι να συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο οι ερυθρόλευκοι είχαν φτάσει μια ανάσα και από το δεύτερο για να τελειώσουν το ματς. Το πέτυχαν μισή ώρα αργότερα βέβαια με συνέπεια να μπορέσει ο Μίτσελ να κάνει διαχείριση των παικτών του.

ΥΓ: Κοντά σε ένα ακόμα ευρωπαϊκό τρόπαιο είναι ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Μετά το 3-0 σετ της ανδρικής ομάδας βόλεϊ στο Ισραήλ έχουν ήδη αρχίσει οι αρμόδιοι να κάνουν... χώρο στην τροπαιοθήκη. Το θέμα είναι ο Ερασιτέχνης να παίρνει τη στήριξη που χρειάζεται απ' όλους για να είναι οικονομικά αυτάρκης και να συνεχίζει στο δρόμο των επιτυχιών. Γιατί με τα like και τις καρδούλες στα social media δε γίνεται τίποτα.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Είτε -6β, είτε +16β...

Είτε -6β, είτε +16β...

Αυτός είναι ο διαχρονικός μοναδικός στόχος του Ολυμπιακού στα ματς. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.